Ce cauzeaza depresia?

Sambata, 16 Ianuarie 2010, ora 14:53
4392 citiri
Ce cauzeaza depresia?
Foto: Arhiva

Expertii in sanatate au facut mari descoperiri in ultimele decenii in sensul dezvaluirii cauzelor depresiei. Printre acestea se numara evenimentele traumatice dar si organismul insusi.

Publicatia online Web MD publicat o lista a principalelor cauze ale depresiei:

Biologia

Cercetatorii nu au reusit inca sa explice de ce oamenii devin deprimati. Unii experti sustin insa ca depresia este rezultatul unui dezechilibru intre anumite substante chimice din creier, anume neurotransmitatorii. Antidepresivele functioneaza prin modificarea nivelului neurotransmitatorilor, ajutand la restabilirea echilibrului.

Genele

Este si o legatura genetica. Daca depresia este intalnita si la alti membri ai familiei, atunci ai o sansa mai mare de a deveni deprimat.

Alte afectiuni

Atunci cand ai alte probleme de sanatate ai un risc mai mare de a face si o depresie. Spre exemplu, daca faci un atac de cord, ai cu 65% mai multe sanse sa faci o depresie dupa aceea. Printre bolile care sporesc sansele de depresie se numara cancerul, problemele de tiroida, bolile coronariene si altele.

Genul

Conteaza si genul: femeile sunt de doua ori mai inclinate decat barbatii sa sufere de depresie, insa cercetatorii nu stiu deocamdata de ce.

Psihologia

Studiile arata ca persoanele cu o personalitate pesimista au mai multe sanse sa sufere de depresie.

Evenimentele stresante

Multe persoane se deprima in perioadele grele ale vietii: pierderea unui membru al familiei, divortul, diagnosticarea cu o boala grea, sau orice alt eveniment traumatic.

Medicamentele si alcoolul

Multe medicamente, dar si alcoolul si drogurile, ridica sansele de a suferi de depresie.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Legătura dintre depresie și băuturile carbogazoase. Efectele consumului îndelungat al sucurilor acidulate asupra sănătății
Legătura dintre depresie și băuturile carbogazoase. Efectele consumului îndelungat al sucurilor acidulate asupra sănătății
Experții trag un semnal de alarmă legat de efectele pe care consumul zilnic de băuturi carbogazoase le are asupra organismului uman pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung. Acestea pot...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#depresie, #cauze depresie , #sanatate