Ce este de stiut despre vitamine, diuretice si unele alimente

Marti, 29 Iulie 2014, ora 11:13
5404 citiri
Ce este de stiut despre vitamine, diuretice si unele alimente
Foto: shriexports.in

Sanatatea organismului trebuie supravegheata indeaproape, de aceea intotdeauna e bine sa fiti informati in legatura cu unele vitamine, proteine, minerale etc., despre care nu se stie absolut tot.

Nutrilife Blog va aduce in atentie sase lucruri de care ati putea tine seama.

Vitamina C nu dauneaza somnului

Dimpotriva, vitamina C are un rol calmant, reducand nivelul cortizolului, hormonul stresului. De altfel, ea poate fi luata inainte de culcare in noptile senine cu luna, chiar intr-o doza mare. Insa, atunci cand se spune ca trebuie evitat sucul de portocale seara, este partial adevarat, din cauza aciditatii crescute si a zaharurilor simple care provoaca neplaceri digestive.

Acidul linoleic conjugat (CLA) nu transforma grasimea in muschi

Grasimea nu se poate transforma in muschi si nici muschii in grasime. Se pierde grasime, se capata masa musculara, dar nicio conversie intre ele nu e posibila, nici macar cu acid linoleic conjugat.

Fierul din spanac nu este atat de asimilabil precum se crede

Spanacul constituie sursa importanta de fier nonhenimic (o forma de fier prezenta in legume, cereale si in produse lactate). Dar fierul heminic pe care, in prinicipal, il gasim in organe si carne rosie este de 2,5 ori mai asimilabil decat cel nonhenimic.

De la mit la realitate despre alimentele care scad colesterolul

Lamaia nu este aliment acid pentru organism

Gustul acru al lamaii nu are nicio legatura cu nivelul de aciditate din organism. Dimpotriva, lamaia este bogata in citrati si minerale destul de alcalinizante pentru organism.

Produsele lactate nu sunt excelente furnizoare de proteine

Cantitatea de proteine adusa de acest tip de alimente este net inferioara celei prezente in peste, carne alba sau albus de ou. In plus, ele contin cantitati importante de grasimi saturate. Deoarece valoarea lor energetica este relativ crescuta, respectivele produse pod duce la ingrasare.

Diureticele nu slabesc

Singurul lucru pe care diureticele il pot aduce organismului este pierderea momentana in greutate (prin eliminarea apei), la care se va reveni foarte rapid. Scopul unei cure de slabire este de a pierde inainte de toate grasime si nu apa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#mituri alimente, #mituri fier spanac, #mituri diuretice , #sanatate