Ce mananci la 30 si la 40 de ani?

Joi, 18 Iunie 2009, ora 12:25
5080 citiri
Ce mananci la 30 si la 40 de ani?

Nu e obligatoriu sa te comporti in conformitate cu anii pe care ii ai. Pana la urma, 50 de ani sunt tot un fel de 30 (vezi Madonna, stilul ei de viata si felul in care arata).

Insa cand vine vorba de nutritie, exista niste diferente clare intre felul in care trebuie sa se alimenteze o femeie de 30 de ani si una de 40, relateaza Health.com. A manca ceea ce e bun pentru organismul tau aflat la o anumita varsta este secretul pentru a putea face fata cu brio schimbarilor prin care acesta trece.

La 30 de ani

Incerci sa faci fata provocarilor reprezentate de copil, serviciu si, probabil, viata sociala. Daca mai mergi si la sala, programul tau e deja destul de incarcat. Daca ar exista o medalie pentru femeile care raspund tuturor acestor provocari ti-ar fi inmanata, cel mai probabil, si tie.

Ce nu trebuie sa lipseasca din dieta ta: fier, acid folic si calciu. Ai nevoie de 18 miligrame de fier zilnic pentru a te ajuta sa stai departe de anemie si pentru a-ti intari sistemul imunitar.

Daca incerci sa ramai insarcinata, nu sta departe de acidul folic. 400 de micrograme de acid folic sunt obligatorii in fiecare zi.

Cat despre calciu, acesta este esential pentru ca oasele tale sa ramana puternice. Dupa 35 de ani, se pierde deja din masa osoasa. Femeile cu varste de 19 pana la 50 de ani au nevoie de 1.000 mg de calciu zilnic; jumatate dintre ele nu tin insa cont de asta.

Alimente potrivite varstei tale

Carne de vita, porc si fasole - toate acestea sunt bogate in fier. Ai grija sa consumi indeajuns de multe alimente bogate in acid folic, cum ar fi portocale, sparanghel si legume verzi cu frunze.

Completeaza-ti dieta saraca in grasimi cu lapte, branza, iaurt, care au grija sa-ti ofere calciul de care ai nevoie.

La 40 de ani

Job, copii, parintii care imbatranesc - cu totii au nevoie de tine mai mult ca niciodata. In plus, e varsta la care plimbarile lungi prin parc nu mai sunt de ajuns pentru a tine deoparte kilogramele.

Ce nu trebuie sa lipseasca din dieta ta: fibre, potasiu, calciu si alimente bogate in nutrienti, dar sarace in calorii.

Metabolismul tau incetineste si, in plus, nivelul colesterolului si presiunea sangelui cresc pana aproape de menopauza, ceea ce face ca riscul aparitiei bolilor de inima sau al diabetului sa creasca simtitor.

Asa ca apeleaza la fibre, cel putin 25 de grame zilnic, si alimente bogate in potasiu (4.700 de miligrame zilnic), pe care ti le poti lua din grau, fructe si legume. Acestea te vor ajuta sa te simti satula fara a prea introduce in organism prea multe calorii. In plus, acest tip de alimente lupta impotriva multor boli care te pasc in aceasta perioada.

Calciul este, de asemenea, important, ceea ce inseamna ca n-ar trebui sa uiti ca ai nevoie de 1.000 de mg zilnic.

Alimente potrivite varstei tale

Consuma zilnic trei portii de grau, orez brun, ovaz, secara sau porumb. Doua cesti de popcorn sau jumatate de ceasca de terci de ovaz insemna o portie.

Mananca echivalentul a doua cesti de fructe si 2,5 cesti de legume zilnic. Nu uita de capsuni, banane sau mazare.

Taie din sodiul consumat; in aceasta perioada ar trebui ca dieta ta sa contina doar 2.300 de miligrame de sodiu pe zi. De asemenea, limiteaza alimentele procesate pentru a tine in frau tensiunea. Pastreaza-ti oasele puternice cu broccoli si lapte de soia fortifiat cu calciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#nevoi alimentare varste, #alimente potrivite varste, #nevoi nutritionale femei, #femei alimente potrivite , #sanatate