Ce pot face femeile pentru a avea o viata mai lunga

Miercuri, 15 Octombrie 2008, ora 09:28
2675 citiri
Ce pot face femeile pentru a avea o viata mai lunga

Cercetatorii americani recomanda cinci pasi simpli de urmat pentru a prelungi in mod sanatos viata si pentru a reduce la minimum riscurile unor imbolnaviri.

Astfel, potrivit specialistilor, cheia succesului catre o viata mai lunga are cinci reguli clare, poate chiar banale, dar care sunt asociate cu o scadere spectaculoasa a nivelului morbiditatii, informeaza British Medical Journal.

Acestea sunt: renuntarea la fumat, o dieta sanatoasa, exercitii fizice, 1 pahar de vin/zi, perseverenta in idei si actiuni.

Un studiu realizat de specialisti de la Universitatea Harvard in colaborare cu Asociatia spitalelor din Marea Britanie releva ca o treime dintre femeile care ignora aceste reguli se expun in mod direct riscului asparitiei cancerului, 20% prezinta afectiuni cardiovasculare si peste un sfert vor dezvolta o boala cu consecinte letale.

Totodata, cercetatorii sugereaza ca peste jumatate din numarul deceselor inregistrate la femeile tinere ar fi putut fi scazut daca acestea ar fi avut un stil de viata mai bun si mai sanatos.

Studiul a scos in evidenta importanta vitala a renuntarii la fumat pentru viitoarele mamici, ai caror nou-nascuti risca sa moara prematur in cazul in care decid sa pastreze acest obicei nociv.

Specialistii au analizat informatiile obtinute pe un lot de 80.000 de femei cu varste cuprinse intre 34 si 59 de ani, declarate clinic sanatoase la inceputul studiului.

Dupa 24 de ani, 9.000 de femei au decedat, intre care 4.500 in urma cancerului si 1.790 din cauza unor boli cardiace.

Printre factorii de risc obezitatea a fost inregistrata cu un procentaj de 67% din totalul deceselor, iar supraponderalitatea cu o medie de 18 procente. In ce priveste fumatul, riscul de a muri mai devreme este de 94% in cazul unui consum de minimum 14 tigari/zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Codul bunelor maniere la casa de marcat. "Eu deja îmi puneam produsele pe bandă și am rămas blocat. Sunt eu cretin?"
Codul bunelor maniere la casa de marcat. "Eu deja îmi puneam produsele pe bandă și am rămas blocat. Sunt eu cretin?"
Stresați sau împovărați de griji, oamenii se enervează cu ușurință. Cozile care se formează uneori la casele de marcat din supermarketuri pot deveni cu ușurință temă de conflict....
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Un studiu realizat în Germania arată că una dintre băuturile preferate ale oamenilor, pe care unii o consumă zilnic, are în componență rămășițe de insecte. Unii consumatori de ceai...
#viata, #lunga, #studiu, #Cercetatori, #reguli , #sanatate