Ce spune parul despre tine

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 09:06
4284 citiri
Ce spune parul despre tine
Foto: webmd.com

Un par sanatos poate spune multe lucruri despre starea ta de sanatate, iar un par neingrijit poate fi un semn de alarma ca este timpul sa acorzi mai multa atentie podoabei capilare. Daca tii la imaginea ta si vrei sa ai un look de invidiat, exista cateva ponturi pentru sanatatea parului.

Matreata, parul care se ingrasa repede, lipsit de volum si stralucire sunt doar cateva probleme ale parului care isi gasesc remediul in modul de viata, de alimentatie si metodele de ingrijire aplicate, informeaza webmd.com.

Matreata nu este contagioasa si cu toate acestea specialistii nu stiu cu exactitate cum apare ea. Exista o teorie potrivit careia, matreata apare de la scalpul prea uscat ori prea uleios, samponarile foarte dese sau chiar rare sau diferite bacterii ori ciuperci.

Specialistii recomanda celor care au aceasta problema sa foloseasca produse de igiena speciala, sa lase samponul cinci minute sa actioneze, dupa care sa clateasca. Poti incearca si remediile naturale, dar rezultatele se obtin in cateva luni.

Pana atunci evita sa imbraci haine inchise la culoare, pentru ca problema ta sa nu fie atat de vizibila. Cazurile mai grave, in care cojile iti dau batai de cap, trebuie tratate la medic. Pana atunci, poti acoperi scalpul pentru a evita momentele jenante.

Daca nu stiai, caderea parului este un fenomen natural. Chiar daca ni se pare alarmant, uneori pierdem mai mult par decat putem crede. O data la doua sau trei luni, se reia ciclul de crestere normal al parului, deci sa nu te miri daca dintr-o data iti cade mai mult par. Acest lucru nu spune nimic deocamdata despre sanatatea lui si a ta.

Exista perioade foarte stresante cand parul iti cade atat de mult incat pe anumite portiuni se pot forma chelii. Acest lucru nu spune decat ca esti foarte stresat si ca este nevoie sa iei cateva masuri de autocontrol pentru a te linisti si intreg organismul tau sa se relaxeze.

Chelia care ti s-a format deja nu spune despre tine ca ai imbatranit. Trebuie sa stii ca ereditatea este principala cauza a pierderilor masive de par. 90% dintre barbatii care au probleme cu caderea parului, ori chelia timpurie, mostenesc acest lucru in special de la familia mamei.

Femeile isi pierd podoaba capilara mai greu decat barbatii. Mai mult, un semn al imbatranirii pentru ele este subtierea parului si nu pierderea lui. Firul devine sensibil, subtire, se rupe repede si de foarte multe ori parul se ingrasa rapid.

Evita ca parul tau sa vorbeasca pentru tine si acorda-i cateva minute in fiecare zi pentru o ingrijire delicata. Mai mult, evita expunerile solare care ii afecteaza sanatatea, stralucirea si elasticitatea. Are nevoie de acizi grasi omega 3, zinc si vitamina A. Mai mult, dieta ta va fi saraca in proteine, dar bogata in fier.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#sanatate par, #ingrijire par, #ponturi ingrijire par , #sanatate