Cele mai bune plante din care sa faci un ceai sanatos

Sambata, 10 Octombrie 2009, ora 20:05
22963 citiri
Cele mai bune plante din care sa faci un ceai sanatos
Foto: howstuffworks

Ceaiul poate fi facut din frunze, flori, seminte si chiar radacinile unor plante, pe care le poti gasi foarte usor, chiar si pe langa casa. Pentru un ceai sanatos uita de pliculetele din magazine si alege singur ierburi proaspete sau uscate.

How Stuff Works iti propune cateva plante din care poti face un ceai foarte gustos si sanatos.

Frunzele verzi de roinita sunt utilizate pentru a adauga o usoara aroma de lamaie multor alimente. Nu bea ceai de roinita daca ai de lucru, pentru ca functioneaza ca un sedativ. Daca vrei sa ai parte de un somn linistit si fara intreruperi, bea un ceai de roinita inainte de culcare.

Macesul este o sursa importanta de vitamina C. Ceaiul de macese este foarte bun, deoarece previne raceala. Pentru preparare, fierbe macesele in apa timp de cateva minute, dupa care scoate fructele si indulceste ceaiul dupa gust.

Salvia ofera ceaiului o aroma deosebita. Pentru o formula perfecta trebuie amestecat cu lamaie si zahar. Ceaiul de salvie este un remediu pentru gatul inflamat si febra. Pentru a face ceai trebuie sa folosesti salvie uscata.

Isopul face parte din familia mentei si are un gust usor mentolat. Este recomandat pentru o digestie buna. Fierbe isopul in apa 10 minute si apoi adauga miere sau zahar dupa gust.

Chimenul dulce seamana foarte mult cu mararul. Ceaiul din aceasta planta este folosit ca un diuretic si scade febra si durerea. De asemenea, este bun si pentru digestie.

Verbina are un miros puternic de lamaie. Ceaiul din aceasta planta ajuta la digestie, reduce stresul si consolideaza sistemul nervos.

Agastache este o planta cu un miros intre menta si anason. Gustul ceaiului din agastache este minunat si foarte sanatos pentru organismul tau.

Ceaiul de levantica functioneaza ca un calmant, avand un efect relaxant, care te scapa de stres. Daca bei o ceasca de ceai de levantica inainte de culcare te va ajuta sa ai un somn linistit.

Menta este o planta ce se utilizeaza atat in ceaiul cald, cat si in ceaiul rece. Dupa o masa grea, ceaiul de menta poate calma stomacul. Intr-o zi caniculara, o ceasca de ceai rece de menta este foarte revigoranta. Exista mai multe tipuri de menta, fiecare cu aroma sa specifica.

Florile de musetel seamana foarte mult cu margaretele, insa beneficiile lor asupra sanatatii sunt mult mai mari. Consumat inainte de culcare, ceaiul de musetel isi asigura o noapte linistita. De asemenea, ceaiul de musetel are un efect calmant si este perfect pentru momentele in care te simti coplesit.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#ceai plante naturale, #plante ceai beneficii organism, #ceai beneficii sanatate , #sanatate