Cele mai ciudate mituri despre cancer

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 09:22
2760 citiri
Cele mai ciudate mituri despre cancer
Foto: timeinc.net

Cancerul este o categorie de afectiuni caracterizata printr-o diviziune necontrolata a celulelor care pot invada inclusiv tesuturile din organism. Pentru ca este una dintre cele mai raspandite afectiuni, numai in Eurpoa 3,2 milioane de persoane sunt diagnosticate anual cu cancer, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, si miturile legate de aceasta afectiune sunt din ce in ce mai numeroase.

About.com a alcatuit un top al celor mai ciudate mituri despre cancer, fiind simple ipoteze care nu au niciun fundament stiintific. Medicul este cel mai bun remediu pentru indepartarea oricaror presupuneri si mituri legate de cancer, iar sfatul sau este cel mai util daca te confrunti cu una dintre aceste ipoteze.

Rujul de buze poate produce cancer din cauza compozitiei sale chimice. Este unul dintre miturile legate de aceasta afectiune, pe care specialistii americani l-au demontat, demonstrand ca produsul nu are in componenta sa nici un ingredient periculos pentru sanatatea femeii.

Cei care au raspandit acest zvon sunt de parere ca plumbul continut de rujul de buze este periculos pentru sanatatea femeii, iar in timp poate provoca aparitia cancerului. Specialistii au spus ca rujul intr-adevar contine si plumb, dar in cantitati foarte mici, care nu afecteaza starea sanatatii in nici un fel.

Un alt mit este legat de folosirea deodorantului zilnic, despre care se spune ca poate produce cancer la san. In realitate, specialistii americani au spus ca nu exista nici un studiu stiintific care sa dovedeasca influenta nociva a deodorantului asupra sanatatii, deci produsul este sigur din acest punct de vedere.

Piercing-ul poate produce tumori. Este un alt mit ciudat despre producerea cancerului, pe care specialistii l-au demontat. Ei cred ca riscul major al acestor accesorii este acela de producere a infectiilor. Tocmai de aceea, daca vrei sa ai un piercing, apeleaza numai la persoane specializate, iar monitorizarea medicala este absolut necesara chiar si dupa cateva saptamani de la interventie, pentru evitarea posibilelor infectii.

Un alt mit este acela ca barbatii nu sunt predispusi riscului de a avea cancer la san. Specialistii sunt de parere ca aceste cazuri sunt foarte rare, dar ele pot aparea.

Potrivit studiilor realizate de catre specialistii americani, multe persoane (30% din populatia tarii) cred ca remediul cancerului exista, dar marii producatori de medicamente nu vor sa dezvaluie acest lucru din ratiuni economice. Specialistii au spus ca nu exista inca un medicament complet eficient impotriva cancerului.

Contributiile online pentru persoanele afectate de cancer nu sunt decat un mit, au avertizat medicii americani, care atrag atentia asupra acestor speculatii. Astfel, numeroasele e-mailuri prin care utilizatorii de Internet sunt rugati sa le trimita si altor prieteni pentru a sprijini lupta impotriva cancerului nu sunt decat simple mituri.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#mituri cancer, #zvonuri cancer, #demontare mituri cancer , #sanatate