Cinci mistere ale dintilor tai

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 08:35
4481 citiri
Cinci mistere ale dintilor tai

Crezi ca stii totul despre dintii tai? Sanatatea lor semnifica un zambet frumos, sanatos si incredere in imaginea ta. Tocmai de aceea este necesar sa stii toate misterele danturii tale, pentru ca eventualele probleme si neplaceri sa fie tratate si evitate imediat.

Zaharul dauneaza dintilor tai. Ei devin sensibili, durerosi, smaltul lor se erodeaza si chiar dimensiunea dintilor de modifica. Ei bine, trebuie sa stii ca acelasi efect il are si sarea. Mai mult, bauturile acidulate, sucurile de fructe ori mancarurile cu un ph scazut sunt la fel de daunatoare, informeaza webmd.com.

Specialistii recomanda celor care prefera bauturi acidulate sa le consume in timpul mesei, pentru ca astfel se minimizeaza actiunea lor nociva in combinatie cu alte alimente. Mai mult, periajul cu bicarbonat de sodiu reduce actiunea acizilor asupra danturii.

Smaltul dintilor este cea mai grea substanta din organismul tau, dar cu toatea acestea se deterioreaza foarte usor. Inghetata, popcornul si chiar limba deterioreaza calitatea smaltului. Deci evita excesul acestor alimente si nu uita sa perii si limba de fiecare data cand te speli pe dinti.

Nu numai persoanele trecute de varsta a doua au probleme cu caderea dintilor. Si in adolescenta si pentru un adult, caderea dintilor este o problema frecventa, care nu tine cont de varsta.

Cele mai frecvente cauze ale caderii dintilor sunt bolile gingivale si ale cavitatii. Chiar daca pare mai usor sa inlocuiesti un dinte afectat cu un implant, cel mai recomandat lucru de catre medici este sa iti pastrezi sanatatea dintilor tai si sa nu apelezi la interventii inutile.

Daca nu stiai, prea mult flour poate dauna sanatatii dintilor tai. Excesul de flour apare sub forma unor pete maronii sau chiar albe pe dinti, pe care stomatologul nu le poate indeparta prin simpla periere in profunzime a danturii.

Aparatul dentar poate dauna sanatatii dintilor, atacand cavitatea bucala. Daca nu stiai, limba este periuta naturala a dintilor. Prezenta aparatului dentar impiedica actiunea normala a periei naturale de dinti si astfel, dupa ce aparatul dentar a disparut, petele albe de pe dinti iti vor da batai de cap.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#sanatate dinti, #nu stii dinti, #dinti albi, #dinti sanatosi , #sanatate