Ciocolata, medicament la indemana

Joi, 25 Martie 2010, ora 12:12
9368 citiri
Ciocolata, medicament la indemana

De la pacatul pe care toata lumea il putea intelege, ciocolata a ajuns la rangul de super-aliment, mai nou studiile aratand ca e buna aproape pentru orice, un adevarat panaceu, gratie antioxidantilor continuti din belsug.

Buna pentru sistemul nervos, gratie teobrominelor, ciocolata poate ameliora si tusea persistenta, dupa cum a aratat un studiu recent al Colegiului Imperial londonez.

Bogata in feniletilamine, care stimuleaza secretia de dopamina, aceasta ajuta la imbunatatirea dispozitiei, relateaza Daily Mail.

Protejeaza de actiunea razelor ultraviolete

Iar antioxidantii continuti pot chiar sa protejeze pielea de actiunea nociva a razelor ultraviolete. Ciocolata neagra, in special, bogata in cacao, are si efect cardio-vascular benefic. Descoperirile din ultima vreme au facut ca medicii sa o recomande ca si tratament pacientilor.

Hipertensiune, diabet si malarie

Cercetatorii de la Universitatea Ghana folosesc de multa vreme pudra de cacao in completarea unui tratament pentru hipertensiune si diabet. Iar un alt om de stiinta din Ghana, profesorul F. Kwaku Addai, recomanda zilnic cate doua pana la cinci cescute de cacao pentru a preveni malaria.

"Obisnuiam sa fac malarie in fiecare an. Dar din 2004, de cand familia mea a inceput sa bea cacao naturala, amestecata cu apa, fara a fi indulcita, n-am mai avut niciun caz", scrie el in jurnalul medical Medical Hypotheses.

Buna pentru vedere si la tratarea astmului

Tot el povesteste ca stie multi medici care folosesc acest ingredient pentru a trata orice, de la problemele de vedere pana la astm.

In alte tari, precum Marea Britanie, pacientii sunt incurajati sa manance cata ciocolata pot cu 30 de minute inainte de operatie. Mai ales in cazul operatiilor cu laser este benefica, pacientii devenind mult mai alerti, mai cooperanti. Astfel, durata interventiei se scurteaza considerabil.

Antidepresiv natural recomandat inainte de operatii

Iar alte cercetari explica de ce cacao sau ciocolata sunt benefice inainte de operatii: flavonoidele continute, care se gasesc in concentratie mare in ciocolata, sunt antidepreseive naturale, dupa cum a aratat un studiu recent realizat de Universitatea Florenta, in Italia.

Tot ciocolata este excelenta pentru echilibrarea chimicalelor din creier, mai ales in cazul hormonilor numiti serotonina si dopamina, ambii implicati in reglarea starii de spirit, a apetitului si comportamentului.

Medicament pentru ficat, expectorant, diuretic, afrodiziac

De altfel, efectul terapeutic al ciocolatei este cunoscut din timpuri stravechi. In Europa, relatia dintre ciocolata si medicina dateaza de pe vremea calatoriilor lui Columb in Lumea Noua. In 1557, medicul de la curtea regelui Spaniei folosea ciocolata pentru a trata bolile de ficat.

Intr-un tratat publicat in 1662, Henry Stubbe, medicul personal al lui Charles al II-lea, descria dieta soldatilor britanici care se aflau in Jamaica, mentionand ca acestia traiau cu o pasta de cacao amestecata cu zahar si apoi dizolvata in apa.

Tot el nota ca ciocolata poate fi folosita ca si expectorant, diuretic sau afrodiziac, fiind capabila sa vindece chiar melancolia.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#ciocolata beneficii, #cacao efect terapeutic, #cacao antidepresiv, #cicolata tuse, #cacao medicina, #ciocolata medicament, #cacao malarie, #ciocolata dopamina , #sanatate
Comentarii
Poza DemonBanal
DemonBanal
rank 5
i-auzi geoana,ciocolata protejeaza de...flacara violet