Cancerul poate fi tratat cu medicamentele existente, daca stim sa le folosim

Marti, 02 Martie 2010, ora 18:06
8842 citiri
Cancerul poate fi tratat cu medicamentele existente, daca stim sa le folosim
foto: NCI Visuals Online

Cei mai reputati cercetatori din domeniul cancerului sustin ca medicii abordeaza gresit aceasta boala necrutatoare, iar medicamentele existente ar putea trata cancerul, daca ar fi folosite corect.

"Suspectez ca toate medicamentele pentru tratarea cancerului sunt folosite intr-un mod gresit. Din cate stiu, putem trata cancerul cu medicamentele existente", spune doctorul Larry Norton, de la centrul de tratament al cancerului Sloan-Kettering, din New York, citat de revista Forbes.

Desi afirmatiile sale nu au fost primite bine de comunitatea medicala, deceniile de experienta din spatele doctorului Norton au aratat, in repetate randuri, ca metodele sale, bazate pe calcule matematice elaborate, au dat intotdeauna rezultate.

Pastrarea sanului sanatos creste riscul reaparitiei cancerului?

Cu ajutorul formulelor matematice, Norton a studiat din punct de vedere cantitativ dezvoltarea si raspandirea celulelor canceroase in corpul uman, ajungand la urmatoarea teorema:

"Cu cat micsorezi mai repede o tumoare, cu ajutorul chimioterapiei, cu atat mai repede aceasta va creste la loc, daca nu ai reusit sa o anihilezi complet".

Studiind rata de crestere a tumorilor, Norton a descoperit ca aceeasi doza de chimioterapie, aplicata la intevale mai scurte de timp, mareste substantial rata de vindecare, micsorand perioada in care cancerul poate recidiva, intre tratamente.

Teoriile sale au fost privite cu scepticism, la inceput, iar Norton a reusit sa le demonstreze, din nefericire pentru bolnavii de cancer, abia dupa zeci de ani de experimente.

Primul test sangvin ce urmareste evolutia cancerului, realizat de un roman

O ancheta de proportii a guvernului american a demonstrat oficial, in 2002, ca administrarea chimioterapiei la fiecare doua saptamani, in loc de trei, cum era folosita in mod curent, scade riscul de recidiva al cancerului de san cu 26%, in trei ani de tratament, cu aceeasi cantitate de medicamente.

In ziua de astazi, dozajele calculate dupa metoda lui Larry Norton sunt folosite pentru majoritatea bolnavilor de cancer la san, cu risc ridicat de recidiva a tumorii, dupa operatie.

Mai mult, in luna octombrie a anului trecut, o investigatie japoneza a demonstrat ca bolnavii de cancer ovarian traiesc mai mult daca primesc saptamanal doze mai mici de chimioterapie, decat daca ar primi doze mai mari, la fiecare trei saptamani.

Cancerul se raspandeste precum buruienile

Impreuna cu biologul Joan Massague, Norton a reusit sa demonstreze ca tumorile cresc asemeni buruienilor, lansand in permanenta celule canceroase in sistemul circulator.

Acestea raspandesc cancerul si in alte zone ale organismului, ajungand in locuri indepartate de tumoarea initiala, insa unele dintre ele se intorc in punctul de plecare si accelereaza dezvoltarea tumorii.

Massague a reusit sa demonstreze, in luna decembrie a anului trecut, dupa patru ani de experimente, existenta acestui proces de autoinsamantare, pe soarecii de laborator.

Vaccinul contra cancerului de prostata, testat pe oameni

Daca valabilitatea modelului propus de cei doi cercetatori va fi demonstrata si in cazul oamenilor, medicii vor fi nevoiti sa gaseasca noi medicamente care sa opreasca procesul de insamantare, pentru a reusi sa trateze cancerul.

Medicamentele folosite in mod curent au ca tinta anihilarea celulelor care se divizeaza intr-un ritm accelerat, insa Norton si Massague au arata ca genele implicate in transmiterea cancerului la alte organe nu au nicio legatura cu diviziunea celulara excesiva.

Barbatii care supravietuisc cancerului au nevoie de suplimente de testosteron

In schimb, cercetatorii au identificat patru gene raspunzatoare de abilitatile celulelor canceroase de a se infiltra si adapta in noi medii, extrem de active dupa instalarea metastazei.

Desi companiile farmaceutice sunt reticente, cei doi specialisti americani au inceput sa testeze diverse medicamente existente, in incercarea de a opri raspandirea cancerului, convinsi ca, daca au dreptate, vor gasi un leac pentru aceasta boala necrutatoare.

A fost inventat aparatul care miroase cancerul

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#dozare tratament cancer, #nou tratament cancer, #autoinsamantare cancer , #sanatate