Marile pericole pentru sanatatea ta mentala

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 07:58
4757 citiri
Marile pericole pentru sanatatea ta mentala
Foto: Fox News

Mintea umana este receptiva si sensibila la tot ceea ce se petrece in jurul nostru. Unele evenimente si obiceiuri zilnice au un impact puternic asupra sanatatii noastre mentale.

Evenimentele majore ale vietii influenteaza sanatatea creierului uman, insa nu sunt de ignorat nici obiceiurile zilnice pe care le avem. Conform Fox News, somnul, consumul de alcool, precum si felul in care gandim pot avea un efect negativ asupra mintii. Iata care sunt cele mai mari pericole zilnice din acest punct de vedere.

Exercitiile fizice

Daca eviti exercitiile fizice, atunci ar trebui sa te mai gandesti. In afara formei fizice bune, acestea iti influenteaza si dispozitia. Exercitiile fizice te pot ajuta sa reduci intensitatea simptomelor depresiei si anxietatii. Pentru inceput, poti sa iti stabilesti un program de exercitii zilnice de 15-20 de minute, perioada in care poti merge pe jos.

Somnul

Lipsa somnului aduce numeroase deservicii sanatatii noastre. Printre primele reactii ale corpului se numara starea de iritare si stresul. Daca cineva are probleme cu somnul o perioada lunga de timp, acea persoana poate avea si o depresie sau o afectiune legata de anxietate. Solutia este sa facem din somn o prioritate, sa limitam cantitatea de cafeina pe care o consumam si sa nu mai folosim gadgeturile pana noaptea tarziu.

Gandurile obsesive

Daca te gandesti in mod insistent la ceva, creierul va reactiona negativ fata de o asemenea stare. Respiratia si bataile inimii se vor accelera, iar corpul va elibera doi hormoni ai stresului numiti adrenalina si cortizol. Acestia au un efect negativ asupra sanatatii corpului. Cel mai bine este sa eviti astfel de tipare de gandire si sa iti dai seama care dintre ele iti pot face rau.

Munca excesiva

Daca nu ai o masura in privinta orelor zilnice de munca, atunci poti dezvolta probleme psihice grave. Cercetatorii britanici au facut un studiu in 2011 prin care au aratat ca persoanele care muncesc peste 11 ore pe zi isi dubleaza riscul de a face depresie. Solutia este sa te gandesti bine la prioritatile si valorile pe care le ai. Nu uita sa rezervi timp familiei sau prietenilor tai, precum si activitatilor care iti plac cel mai mult.

Perfectionismul

Daca incerci sa atingi standarde foarte greu de atins, atunci vei fi dezamagit cu siguranta. Perfectionismul a fost pus in legatura cu multe probleme mentale, printre care se gasesc depresia, anxietatea si tulburarile legate de alimentatie. Solutia este sa iti stabilesti scopuri usor de atins, acceptand greselile pe care le faci si invatand din ele. Nu uita ca drumul, si nu destinatia, este ceea ce trebuie sa iti placa cel mai mult.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#sanatate mentala, #exercitii sanatate mentala, #sfaturi sanatate mentala , #sanatate