Metode naturale de a trata durerile de gat

Duminica, 29 Noiembrie 2009, ora 22:02
20450 citiri
Metode naturale de a trata durerile de gat

Durerea de gat da batai de cap multor persoane pe timp de iarna, din cauza aerului rece pe care il respira. Acesta este de fapt si primul semn ca te pandeste o raceala serioasa sau o infectie a gatului.

Pentru a va mentine sanatosi in acest sezon, Femme Actuelle va da cateva sfaturi despre cum sa tratati in mod natural si eficient durerile de gat.

1. Cu miere

Egiptenii, grecii si romanii se foloseau de miere pentru a vindeca numeroase afectiuni, de la gatul inflamat la rani infectate. Cunoscuta de milenii pentru proprietatile sale de vindecare, mierea a ramas insa neglijata de catre modernele studii stiintifice. Medicina de azi trebuie insa sa redescopere calitatile sale, care au fost oarecum neglijate, din cauza utilizarii pe scara larga a antibioticelor.

Sub forma de cataplasma (pasta medicinala), acesta ajuta la vindecarea ranilor infectate. Unele spitale din Marea Britanie, Australia si Noua Zeelanda o folosesc in acest sens.

Efectul antiseptic al mierii provine dintr-o enzima numita oxidaza din glucoza, produsa de albine. Aceasta enzima permite transformarea constanta a unor cantitati mici de zahar in peroxid de hidrogen, care este un antiseptic.

Cu proprietatile sale antiseptice, mierea este foarte eficienta pentru a calma tusea si durerile in gat. Stoarceti o lamaie mare si adaugati 5 linguri de miere. Se amesteca produsul obtinut. Se ia o lingurita in momentul cand tusiti si seara inainte de culcare.

2. Cu zinc

Zincul este un oligoelement esential pentru organismul uman si joaca un rol important in sistemul imunitar. Numeroase studii au demonstrat ca suplimentele de zinc au fost eficiente in reducerea duratei racelii, gripei si impotriva durerilor in gat.

O cantitate mare de zinc se gaseste in stridii, carne, nuci, legume si cereale integrale. Pentru a absorbi doze mai concentrate se pot lua, de asemenea, suplimente.

3. Cu cimbru

Aceasta planta provenind de la Marea Mediterana nu este doar placuta pentru ca da aroma mancarurilor, dar poate, de asemenea, calma durerile in gat.

Cimbrul este cunoscut pentru proprietatile sale antiseptice impotriva micro-organismelor, cum ar fi ciuperci si bacterii, dar si pentru proprietatile sale antispastice. Utilizat sub forma de ceai, cimbrul este eficient pentru a calma o durere in gat sau tusea.

Folositi ceaiul de cimbru ca o apa de gura sau facand gargara. O infuzie de cimbru este eficienta impotriva durerii in gat. Puteti, de asemenea, sa faceti infuzie de cimbru in apa fierbinte si sa adaugati o lingura de miere pentru mai multa eficienta.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#durere gat, #tratare durere gat, #tratament durere gat raceala , #sanatate