Ziare.com

Consumul de alcool in timpul sarcinii creste riscul de epilepsie

de Andreea Ghinea
Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 11:38

   

Consumul de alcool in timpul sarcinii creste riscul de epilepsie
In cazul in care femeile consuma alcool in timpul sarcinii creste riscul ca fatul sa dezvolte epilepsie, potrivit unui studiu recent.

Cercetatorii au descoperit ca micutii care sufera de FASD, o afectiune cauzata de consumul de alcool al mamei din timpul sarcinii, prezinta un risc mai mare de sase ori de a dezvolta epilepsie, anunta Telegraph.

De asemenea, ei risca sa aiba cel putin o criza de epilepsie in timpul vietii.

Numeroase studii anterioare au demonstrat ca exista o stransa legatura intre consumul de alcool din timpul sarcinii si cazurile de alcoolism, abuz de droguri, depresie si chiar Parkinson si accidente vasculare.

Neurologii au declarat ca ultimul studiu i-a ajutat sa inteleaga mai bine modul in care consumul de alcool de catre mama in timpul sarcinii afecteaza copilul, insa este dificil sa stabileasca ce anume creste riscul aparitiei epilepsiei.

Dan Savage, profesor la Universitatea New Mexico, spune ca acest studiu demonstreaza clar faptul ca mama consuma alcool in timpul sarcinii creste riscul ca acel copil sa dezvolte mai multe boli neurologice si probleme comportamentale de sanatate fata de cum credeau pana acum.

Recomandarea oamenilor de stiinta este ca femeile insarcinate sa nu consume alcool, ca parte a unui program general de ingrijire prenatala buna, care include o buna nutritie, exercitii adecvate, odihna suficienta.

Pentru realizarea studiului cercetatorii au examinat 425 de cazuri.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 985 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor