Contraceptia gratuita ar putea injumatati numarul avorturilor

Luni, 15 Martie 2010, ora 17:09
1129 citiri
Contraceptia gratuita ar putea injumatati numarul avorturilor

Dorind sa stie ce efecte ar avea punerea la dispozitie, in mod gratuit, a mijloacelor contraceptionale, cercetatorii neorvegieni au incercat acest experiment, timp de un an. Nu mica le-a fost mirarea cand, dupa acest interval timp, rata avorturilor din doua orase monitorizate s-a injumatatit.

In vizor s-au aflat tinerele din doua orase norvegiene, Tromso si Hamar, respectiv 3.500 de femei cu varsta cuprinsa intre 20 si 24 de ani, acesta fiind si grupul de varsta cu cea mai mare rata a intreruperilor de sarcina in Norvegia, conform EmaxHealth. Acestora li s-au pus la dispozitie mijloace contraceptive in mod gratuit.

Alte doua orase au fost luate ca reper, aici nefacandu-se vreo schimbare.

In cazul celor 93% dintre tinere care foloseau pilulele anticonceptionale s-a observat o mai mare continuitate in "tratament", acestea nemaifiind conditionate de lipsa banilor pentru procurarea pilulelor.

In cazul celorlalte tipuri de mijloace de contraceptie, mai scumpe, s-a observat ca de doua ori mai multe femei au apelat la ele decat in mod normal, subiectele declarandu-se ca sunt fericite ca nu mai sunt conditionate de bani pentru a-si alege metoda preferata de a se proteja.

Din pacate, odata experimentul terminat, rata avorturilor a inceput din nou sa urce dramatic.

Avortul in lume

Conform The Guttmacher Institute, o societate nonprofit care are drept obiect de activitate promovarea sanatatii sexuale si reproductive prin educatie, la nivel mondial, 50% dintre sarcinile aparute in SUA sunt nedorite si neplanuite, 40% dintre acestea sfarsind cu un avort.

22% dintre sarcinile din SUA se sfarsesc cu un avort. Numai in 2005, se estimeaza ca au avut loc, in SUA, 1,2 milioane de intreruperi de sarcina.

La nivel global, se face un avort la fiecare 2 secunde. Mai mult de jumatate dintre femeile care merg sa faca un chiuretaj au cu putin peste 20 de ani.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#contraceptie gratuita, #incidenta avorturi, #intrerupere sarcina, #chiuretaj, #mijloace protectie sarcina , #sanatate