Copilul tau mananca sanatos?

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 07:21
2042 citiri
Copilul tau mananca sanatos?
Foto: walkingspree.com

Copilul tau este mofturos, refuza sa manance ciorba sanatoasa pe care o prepari in fiecare zi? Poate ca este timpul sa ii controlezi cu atentie alimentatia, pentru ca este posibil sa opteze mai mult pentru fast food-urile de la scoala si nu pentru mancarea pe care o gatesti tu in fiecare zi.

Asigura-te ca atunci cand esti la serviciu nu consuma prajeli ori tocaturi care ii ingreuneaza digestia. Mai mult, micul dejun si cina vor fi luate in familie, pentru ca cel mic sa aiba o alimentatie echilibrata si corecta, informeaza ayushveda.com .

Copii refuza in general schimbarile de meniu, mai ales daca ele nu sunt formate din prajeli in abundenta, dulciuri multe sau alimente care pot fi consummate in fata televizorului. Tocmai de aceea iti vei stabili din timp un plan de bataie, pentru a nu da gres si a-ti obisnui micutul sa manace sanatos.

Puterea exemplului este cea mai importanta pentru el, tocmai de aceea vei adopta si tu aceeasi dieta, pentru ca el sa vada care este hrana care ii asigura energia si forta de care are nevoie in fiecare zi.

Explica-i cu rabdare cat de importanta este alimentatia echilibrata si care sunt motivele pentru care nu va mai consuma dulciuri zilnic. De asemenea, sarea ii va lipsi de pe masa de fiecare data cand mananca.

Mai mult, obisnuieste-l sa consume fructe dupa masa si sa se hidrateze corespunzator, dar nu in timpul mesei ci numai dupa. Puteti merge impreuna la cumparaturi, pentru ca el sa isi aleaga alimentele preferate.

Pentru fiecare masa care ii dauneaza sanatatii, ofera-i alternative. Astfel, prajeala o poti inlocui cu fierturile, nu inainte sa ii explici de ce si care sunt beneficiile.

Pizza pe care o consuma saptamanal o poti inlocui cu o salata de legume, mai sanatoasa si gustoasa. Nu uita sa il premiezi cu un desert sanatos de fiecare data cand respecta recomandarile tale. Se va obisnui sa primeasca o surpriza atunci cand mananca sanatos si va fi motivat sa opteze pentru meniul tau si nu cel de la fast food-uri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#alimentatie copil, #copil mananca sanatos , #sanatate