Cum apare artroza genunchiului si cand se recomanda proteza

Luni, 15 August 2016, ora 15:03
15287 citiri
Cum apare artroza genunchiului si cand se recomanda proteza
Foto: Doctor Tarek Nazer

Genunchiul te doare de mai multa vreme si nu reusesti sa te ridici de pe scaun fara sa intampini dificultati? Ai putea suferi de artroza genunchiului, cunoscuta si ca gonartroza.

Artroza genunchiului reprezinta deteriorarea cartilajului articular si aparitia osteofitelor marginale ce provoaca dureri si impotenta functionala partiala sau totala.

Cum apare artroza genunchiului

Artroza poate fi primara atunci cand apare la persoanele varstnice in cazul carora cartilajul s-a deteriorat in timp si intr-un proces lent.

Artroza secundara apare din cauza unor probleme pre-existente ale articulatiei (reumatism articular, infectii locale ce au distrus cartilajul, obezitate etc.) sau secundare post traumatice.

Care sunt simptomele

- durere localizata la nivelul genunchiului si care se agraveaza la mersul indelungat;

- edem local;

- redoarea articulara;

- reducerea mobilitatii.

Afla ce sunt infiltratiile intra-articulare si la ce ajuta

Proteza pentru genunchi

Proteza pentru genunchi se considera ultima metoda de tratament a gonartrozei, atunci cand celelalte nu au dat rezultate satisfacatoare.

Exista diferite tipuri de proteze care se pot folosi pentru inlocuirea cartilajului. Cele mai frecvente sunt:

Proteza de genunchi patelo-femurala: acest tip de proteza schimba suprafata articulara prin care femurul si rotula sunt in contact si este recomandat pacientilor tineri care sufera de artroza patelo-femurale izolata, fara afectarea restului cartilajului articular;

Proteza partiala de genunchi este recomandata pacientilor care sufera de artroza compartimentului intern sau extern, prin care se inlocuieste doar zona afectata;

Proteza totala de genunchi se recomanda atunci cand este necesara schimbarea totala a suprafetei articulare a genunchiului afectat sever de artroza.

Care sunt avantajele

Cel mai mare avantaj al protezei de genunchi este faptul ca rezultatele obtinute post operator sunt de lunga durata, viata unei proteze este de aproximativ 15-20 ani.

Este foarte importanta alegerea corecta a indicatiei de tratament si alegerea buna a protezei. Calitatea protezei joaca un rol foarte important in rezultatul obtinut post operator si pe termen lung. La fel si medicul care efectueaza operatia de proteza trebuie sa aiba experienta necesara in efectuarea acestui tip de interventii.

Citeste si ce este condromalacia patelara si cum se trateaza, dar si cum poti fi un meteorolog bun daca suferi de artroza.

Doctor ortoped Tarek Nazer, medic specialist ortopedie si traumatologie, specialist in chirurgie artroscopica, leziuni sportive si proteze personalizate. Medic ortoped cu experienta de cinci ani in unele dintre cele mai mari spitale din Anglia si vicepresedinte al Asociatiei Sanatate la Nivel European. Timp de doi ani a lucrat cu Phil Hirst, medicul echipei Manchester United.

www.consultatieortopedie.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Cand este indicata proteza de genunchi, #simptome artroza genunchiului, #artroza genunchiului tratament , #sanatate
Comentarii
Poza Lovendal
Lovendal
rank 1
gigele: nu mai plagia internetul sa apari cu articole...