Cum cureti urechile copilului: De ce sunt periculoase betisoarele

Sambata, 09 Iulie 2016, ora 14:57
6450 citiri
Cum cureti urechile copilului: De ce sunt periculoase betisoarele
Foto: Ziare.com

Cand ai un copil, faci totul ca sa-i fie bine. Daca vrei sa folosesti un anumit produs, multi isi intreaba prietenii sau cauta informatii pe Internet, fara sa apeleze insa la un specialist.

De aceea, uneori ajung sa foloseasca produse nepotrivite.

Dr. Adina Zamfir, medic specialist ORL la Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii "Grigore Alexandrescu", explica pentru Ziare.com cum putem avea grija de igiena urechii unui copil si de ce betisoarele nu sunt recomandate.

Citeste si ce trebuie sa stii despre infectia urechii

De ce nu sunt recomandate betisoarele de urechi pentru copii

  • nu sunt sterile;
  • pot crea anumite microleziuni la nivelul conductului auditiv extern;
  • daca exista deja o leziune la nivelul urechii, folosirea betisoarelor poate amplifica leziunea sau o poate infecta;

Cele mai bune metode de a curata urechea unui copil sunt cu o carpa moale, uscata sau cu coltul unui prosop sau al unei batiste curate.

Este foarte important sa se curete urechea copilului dupa baie ca acesta sa nu ramana cu resturi de sampon, sapun sau apa, pentru ca urechea este un mediu inchis, intunecos si poate favoriza dezvoltarea ciupercilor ce duc la aparitia otitelor externe.

Atunci cand facem baie copiilor mici sau nou nascutilor, trebuie sa-i ferim sa le intre apa in urechi. De aceea, este recomandat ca, inainte de a intra in cada, sa li se puna acestora in ureche vata imbibata cu ulei de bucatarie, iar dupa baie aceasta sa fie curatata cu o batista curata.

Un lucru esential de avut in vedere este ca ceara protejeaza urechea, avand totodata si rol de autocuratare, odata cu scurgerea substantei eliminandu-se si celulele moarte rezultate din procesul de regenerare a pielii.

De aceea, curatarea urechilor la copil ar trebui sa se faca de doua ori pe saptamana. Este o conceptie gresita aceea ca urechile trebuie spalate zilnic. Ceara are un rol protector pentru canalul auditiv si trebuie lasata sa-si indeplineasca functia.

Este foarte important ca, atunci cand copilul prezinta semne ale unei infectii la nivelul urechii, sa va prezentati imediat la medicul ORL-ist, deoarece este esentiala diagnosticarea corecta si primirea unui tratament adecvat.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#Cum cureti urechile copilului, #sfaturi curatare urechi pisici, #igiena urechi copil , #sanatate