Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum depozitati alimentele in frigider, respectand regulile de igiena

Duminica, 24 Iunie 2012, ora 21:32
12354 citiri
Cum depozitati alimentele in frigider, respectand regulile de igiena
e-sante fr

Frigiderul este de mult timp un element incontestabil al confortului modern. Prezent in toate caminele, faciliteaza conservarea alimentelor si simplifica viata.

Totusi, prost utilizat, poate rapid sa devina sursa de pericol si responsabil de infectii grave. Deci este important sa stim sa aranjam produsele alimentare la o temperatura buna, fiecare avand locul sau, caci diferitele parti ale frigiderului nu le mentin la acelasi grad.

E-sante va propune sfaturi, ca sa evitati greseli si riscul unor intoxicatii alimentare.

Fiecare aliment, la o temperature buna

Mai intai, iata cum sunt repartizate compartimentele intr-un frigider: de sus in jos: congelator (intre -12 si 2 grade Celsius); compartimentul de sus (de la 0, la 2 grade C); cel de la mijloc (de la 3 la 5 grade Celsius); partea de jos si sertarul (de la 5, la 8 grade Celsius); usa (de la 7, la 8 grade C).

De retinut ca, dupa forma si marca, pot exista diferente. E bine sa consultati ghidul aparatului vostru.

Fiecare aliment isi are locul sau:

Congelator: produse ce necesita congelare, inghetate, sorbeturi.

Compartimentul de sus

Carne, peste, mezeluri, mancaruri gatite, produse lactate (iaurt, branza proaspata, deserturi pe baza de lactate, crema proaspata, conserve desfacute).

Compartimentul de la mijloc

Legume, zarzavaturi, fructe preparate, produse de patiserie, sos de casa.

Partea de jos si sertarul

Branzeturi, unt, lapte, legume, fructe proaspete.

Usa

Oua, sosuri industriale, bauturi.

Repere privind durata conservarii

Mezeluri: sase zile, lapte pasteurizat: doua zile, unt pasteurizat: 25-30 zile, oua: 21 zile, fructe, legume preparate: doua zile, legume crude: doua zile, fructe proaspete: cinci zile, produse de patiserie: doua zile.

E bine de stiut. Inainte de a aranja produsele, indepartati ambalajele groase din carton sau plasticul, inutile (ele pot transporta germeni si modifica temperatura): carton de oua, cutia de iaurt.

Elemente de baza privind protectia alimentelor

Nu amestecati genurile si nu puneti in contact produsele gatite cu cele crude. Ambalati-le separat in materiale speciale sau introduceti-le intr-un recipient inchis ermetic. Curatati cu regularitate frigiderul, folosind apa cu lamaie, in care s-a adaugat otet alb.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#depozitare alimente frigider, #termen valabilitate alimente , #sanatate