Cum iti ajuta sanatatea vinul rosu

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 09:53
7331 citiri
Cum iti ajuta sanatatea vinul rosu

Vinul rosu, pe langa savoarea sa intensa, ajuta si sanatatea, asa ca un pahar de licoare rosie pe seara este binevenit.

Iata cum te face acesta mai sanatos, potrivit Health Today:

Scade colesterolul

Vinul rosu scade colesterolul, conform cercetatorilor de la Universidad Complutense de Madrid, din Spania. Participantii sanatosi la un studiu au observat o scadere a colesterolului de 9 procente, iar cei care il aveau crescut au beneficiat de o scadere de 12 procente. In plus, se evita formarea placilor arteriale si cresterea presiunii sanguine.

Protejeaza inima

Polifenolii, antioxidantii din vin, ajuta la flexibilitatea vaselor de sange si reducerea riscului de formare a cheagurilor de sange, dupa cum spune John Folts, profesor de cardiologie de la Universitatea Wisconsin-Madison.

Controleaza nivelul de zahar din sange

Datorita resveratrolului, un compus din struguri, este tinut sub control nivelul zaharului din sange. Studiile arata ca 250 mg de resvestrarol pe zi, timp de 3 luni, ajuta la scaderea zaharului din sange mai mult decat ar face-o pastilele.

Imbunatateste capacitatile cerebrale

Resveratrorul ajuta la mentinerea unei memorii ascutite si previne formarea beta-amiloidei, in stransa legatura cu aparitia placii asociate cu boala Alzheimer.

Previne racelile

Daca vrei sa previi raceala, antioxidantii te ajuta in acest sens. Un studiu american din 2010, publicat in Jurnalul American de Epidemiologie, efectuat pe 4.000 de persoane, arata ca cele care consumau mai mult de 14 pahare de vin pe saptamana timp de un an erau cu 40% mai putin predispuse la racelile comune. Asta se intampla datorita antioxidantilor care lupta cu infectiile si radicalii liberi.

Opreste evolutia cancerului

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Virginia, resveratorul dintr-un pahar de vin consumat de 3-4 ori pe saptamana este de ajuns pentru a ucide orice celula de cancer pe cale de a se naste, impiedicand hranirea acesteia.

Te ajuta sa slabesti

Tot resveratrolul este eroul si de aceasta data. Piceatanolul, care se formeaza in organism in prezenta acestuia, inhiba receptorii insulinei si previne formarea si cresterea celulelor grase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#vin rosu beneficii, #vin rosu antioxidanti, #vin rosu resveratrol, #vin rosu sanatate, #vin rosu colesterol , #sanatate