Cum iti pastrezi un par sanatos

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 15:25
3339 citiri
Cum iti pastrezi un par sanatos

Tinand cont de faptul ca, in acelasi an, parul poate suferi schimbari in functie de starile prin care trece posesorul lui, vopsitul nefiind decat una dintre relele ce i se pot face, e obligatoriu sa stim cum putem sa-i facem suferinta mai usoara.

La fel ca oricare alta particica din tine, parul va raspunde la stimulii exteriori, ce tin de stilul tau de viata, dar si la obiceiurile tale ce tin de alimentatie, relateaza Livestrong.com.

Nu uita de proteine Parul nu e decat proteina moarta ce-si face drum afara din corp prin scalp. Daca dieta ta este saraca in proteine, acest lucru se va resimti la nivelul parului, acesta devenind casant si fragil.

Iti poti face plinul de proteine din alimente precum carne de pui, de curcan, de vita, oua si fasole.

Nu uita de acizii grasi omega Si nu doar de cei de tipul omega 3, ci si de cei omega 6, grasimi esentiale organismului, pe care acesta nu le poate produce singur. Aceste grasimi previn caderea parului si chiar incurajeaza cresterea sa.

Cateva alimente recomandate sunt somonul, heringul, sardinele, semintele de in, nucile si diferitele tipuri de ulei.

Evita sa te tragi de par Daca te tragi de par in mod constant, facandu-l codite, parul tau se va resimti intr-un final si va incepe sa cada. Daca afectiunea este descoperita de timpuriu, poate fi tratata.

In cazul in care caderea continua a parului este ignorata, aceasta poate fi permanenta.

Mergi la sala Miscarea vine cu o multitudine de beneficii, inclusiv o circulatie mai buna, care se resimte la nivelul intregului organism, chiar si la nivelul scalpului.

Pentru cele mai bune rezultate, fa miscare 30 de minute, 5 zile pe saptamana. Cele mai indicate sunt jogging-ul, ciclismul, inotul si chiar plimbarile.

Ia-ti nutrientii din alimentatie Numeroase vitamine si minerale aduc beneficii parului, dar cele mai eficiente sunt vitaminele din complexul B, vitamina C, E si A.

Poti obtine aceste vitamine daca mananci citrice, seminte de floarea soarelui, germeni de grau, cereale integrale, spanac tanar si morcovi.

Maseaza-ti scalpul Acest obicei, repetat din cand in cand, ajuta la stimularea circulatiei de la nivelul foliculilor, accelerand cresterea parului.

Pentru rezultate si mai bune, foloseste un ulei de masaj, pentru a preveni si formarea matretii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#par sanatos obiceiuri, #scalp sanatos, #par frumos alimentatie, #vitamine par , #sanatate