Cum iti poate spune gura ta cat esti de sanatos

Vineri, 23 Iulie 2010, ora 12:05
11643 citiri
Cum iti poate spune gura ta cat esti de sanatos

Gingiile, dintii, limba, toate iti oglindesc starea de sanatate si eventualele probleme ce pot aparea. Ce se intampla in cavitatea ta orala iti poate afecta intreaga stare de sanatate.

Respiratia neplacuta poate aparea atunci cand ori igiena nu este cea corespunzatoare, ori cand consumi alimente precum ceapa sau usturoiul, dar si cand nu ai parte de indeajuns de multe fluide, conform AOL.

Din pacate, insa, lista nu se termina aici. Mirosul neplacut poate semnala un abces, o boala a gingiilor, cariile, o complicatie aparuta la extractia unui dinte sau chiar cancerul gatului ori al gurii.

Tot respiratia urat mirositoare poate fi asociata cu problemele sinusurilor, diabetul, problemele digestive, chiar HIV, boli de ficat, rinichi sau plamani.

Inflamatiile din gura pot indica faptul ca nu obtii indeajuns de mult fier, acid folic sau Vitamina B12 din alimentatie. Pot aparea insa si din cauza schimbarilor hormonale, alergiilor alimentare sau infectiilor virale.

Iritatiile gurii se intalnesc si in cazul celor diagnosticati cu infectii ale pielii sau boli ale pielii si chiar cancer oral. Piercingurile sau medicamentele pot fi, de asemenea, de vina.

Dintii sau igiena lor corespunzatoare, in paralel cu o stare de sanatate buna, te pot ajuta sa previi infectiile valvelor inimii, dupa cum a aratat un studiu al American Heart Association (AHA), publicat in iunie 2008.

Daca nu le acorzi atentia corespunzatoare, problemele orale, de la carii, boli ale gingiilor si abcese, pot face ca bacteriile sa ajunga in organism, iar tu sa ai probleme cu inima.

Dintii care cad nu tin doar de aspectul fizic. Acest fenomen poate anunta dementa ce va veni peste ani, dupa cum a aratat un studiu realizat in 2007 si publicat in Journal of the American Dental Association.

Tot caderea dintilor poate semnala si mai multe tipuri de cancer, respectiv cel al capului, gatului, esofagului, plamanilor, dupa cum a aratat o alta cercetare realizata in Japonia si publicata in urma cu doi ani in Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention.

Limba iti poate oferi o multitudine de informatii, daca o scoti si o privesti in oglinda. Petele, albe sau negre, umflaturile si alte probleme pot aparea din cauza tutunului sau anumitor alimente, toate acestea in paralel cu igiena precara.

Orice schimbare de culoare sau aspect, forma, poate semnala deficienta de vitamine, ranile sau chiar bolile vaginale. Daca aceste simptome sunt severe, poate fi vorba despre alergii grave sau chiar cancer oral.

Gura uscata Daca gura iti e atat de uscata incat ai dificultati cand mananci, inghiti, vorbesti sau incerci sa simti gustul mancarii, poti suferi de xerostomie, care daca e o problema cronica, poate duce la infectii, boli ale gingiei si carii.

Alte probleme care sunt asociate cu o gura uscata sunt gatul inflamat, senzatia de arsura si cai aeriene uscate. Saliva artificiala si produsele cu fluor pot ajuta.

Durerile de dinti si sensibilitatea exagerata nu semnaleaza doar faptul ca un dinte nu se mai tine bine in radacina, ci poate anunta cariile sau abcesele. Durerea de dinti poate insemna insa si lipsa vitaminei B12 sau chiar sinuzita.

Aceste dureri sunt inrautatite de dulciuri, mancare fierbinte, prea rece, prea acida, a gumei de mestecat, a aerului prea rece si chiar de spalatul pe dinti.

Durerea maxilarelor poate indica un abces sau probleme ale unei masele de minte, insa la fel de bine poate fi vorba despre un atac de cord sau angina (cand doare doar maxilarul superior). Tot durerea maxilarelor poate anunta unele migrene severe.

Dintii patati in gri, cafeniu si negru anunta, cel mai probabil, cariile, insa pot fi efectul unei traume faciale. Petele gri, negre sau roz pot aparea si din cauza sangerarilor cavitatii orale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#sanatate orala, #dinti sanatosi, #aspect limba, #pete dinti, #gur uscata, #respiratie neplacuta, #igiena orala , #sanatate