Cum mananci sanatos pe timp de vara?

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 18:17
4903 citiri
Cum mananci sanatos pe timp de vara?

Vara este perioada in care orice femeie isi doreste sa se mentina in forma si sa elimine suplusul de grasime depus pe solduri si pe coapse. Din cauza concertelor in aer liber, gratarelor si picnicurilor din timpul vacantei de vara, multe dintre femei uita de activitatea fizica si nici nu mai urmeaza o dieta sanatoasa.

Daca aveti tendinta de a manca prea mult in timpul verii (hot dog, cartofi prajiti, burgeri umpluti cu o gramada de lucruri grase, placinte, etc.), atunci trebuie sa stiti ca este timpul pentru a pune deoparte grasimile si a reveni la un stil de viata sanatos pentru a putea merge la plaja fara sa simtiti nevoia sa va ascundeti partile corpului ceva mai plinute.

De aceea, incercati sa urmati cateva din sfaturile Regimes Maigrir.

1. Fiti pozitive

Chiar daca a venit vara si ai cateva kilograme in plus, nu dramatiza. Tot ce trebuie sa faci este sa nu nu mai continui sa mananci mult. Grasimea nu trebuie sa te faca sa te simti vinovata sau chiar sa cazi in depresie. Pastreaza o atitudine pozitiva si fa un pact cu tine insati pentru a relua o alimentatie sanatoasa.

2.Faceti multa miscare

Chiar daca exista multe oportunitati pentru a face exercitii fizice in aer liber in timpul verii, de multe ori preferam sa stam pe plaja sau la piscina, lenevind.

Daca nu urmezi un program de exercitii periodic, poti alege o zi din saptamana in care sa faci putina miscare, cum ar fi mersul pe jos timp de 30 de minute. Invita un prieten sa se plimbe cu tine in parc. Astfel faci si miscare, iar intre timp puteti sta de vorba.

3. Nu lasati miscarea "pe maine"

Daca simti ca ai mai multe kilograme in plus decat ar trebui, nu mai amana niciun moment inceperea unei diete si a unui stil de viata sanatos. Expresii precum "incep de maine" sau "incep in acest weekend sau de luni" nu va vor ajuta sa slabiti in timp util.

4. Inlocuiti mesele bogate in grasimi cu alternative sanatoase

Baza unui bun stil de viata sanatos este de a invata sa apreciezi aromele delicioase, dar si alimentele bogate in grasime si calorii. Credeti sau nu, alimente sanatoase pot concentra, de asemenea, arome incredibile.

5. Stai departe de maioneza

Este timpul sa eliminati din alimentatie maioneza, care este bogata in grasimi, si sa o inlocuiti cu o maioneza fara grasimi, din soia.

De altfel, este bine sa inlocuiti toate sosurile si condimentele cu versiuni fara grasimi, pentru a reduce instantaneu si semnificativ consumul de calorii. Pe timp de vara poti adauga peste mancare zeama de lamaie, care este foarte sanatoasa.

6. Evita sosurile de tip crema

Utilizeaza lapte degresat si smantana pentru a obtine aceeasi textura cremoasa a mancarii.

7. Pregatiti burgerii acasa, in loc sa-i mancati la fast food

Inlocuiti carnea de vita din burger, care are un grad ridicat de grasime, cu cea de curcan. Adaugati coriandru tocat proaspat, usturoi proaspat in loc de cel din sos si putin mustar. Veti obtine un burger natural si mai putin gras decat unul cumparat.

8. Reduceti consumul de glucide

Evitati sa mancati paine alba. Este bine sa consumati cat mai multe legume, mai ales cele pe gratar. Acoperiti legumele cu un sos picant facut cu maioneza vegetala sau iaurt fara grasimi si veti obtine o mancare delicioasa, pentru care nu aveti nevoie de paine.

9. Fiti atenti si la ingredientele din salate

A manca salate nu este intotdeauna o alegere potrivita, daca nu sunteti atenti la ingrediente. Iaurtul degresat poate fi o alternativa la multe sosuri din salate.

De exemplu, puteti turna o lingura sau doua de iaurt intr-o salata de ton, salata de pui sau paste. De asemenea, pentru a obtine o salata delicioasa, puteti adauga telina proaspata, coaja de lamaie si patrunjel tocat sau chiar frunze de menta.

10. Mancati multe fibre

Fibrele pot inlocui pastele, painea si biscuitii din alimentatia zilnica. Mai mult, fibrele vor ajuta la digestia proteinelor.

Alimentele bogate in fibra sunt legumele precum linte, fasole, soia, cerealele integrale precum hrisca, orez, secara, orz, grau si fructe uscate de tipul curmale, caise uscate, prune uscate, smochine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alimentatia vara, #mentinere kilograme, #slabit vara , #sanatate