Cum poti avea dintii albi?

Vineri, 09 Aprilie 2010, ora 07:08
11147 citiri
Cum poti avea dintii albi?
Foto: RecedingGumLine

Dintii albi si un zambet stralucitor iti pot aduce multe succese. Insa ca sa ai grija de dintii tai, trebuie sa depui ceva efort. O vizita la dentist nu e de ajuns.

In primul rand, trebuie sa stii ca starea dintilor si a gingiilor este un indicator al starii de sanatate si poate fi asociata cu probleme legate de homorni sau ale inimii. In plus, modul in care iti ingrijesti dintii se schimba in functie de varsta, arata Health.com.

O femeie insarcinata, spre exemplu, va avea un nivel al estrogenului crescut, ceea ce poate duce la gingii umflate si sensibile, predispuse la infectii. Iar orice infectie, in timpul sarcinii, poate fi periculoasa. Motiv pentru care este vital sa te duci la dentist si sa folosesti ata dentara, care reduce si riscul aparitiei parodontozei.

Unele studii au aratat ca parodontoza netratata este asociata cu nasterea prematura si copii cu o greutate mai mica la nastere.

Nu e de ajuns sa te speli pe dinti de doua ori pe zi sau sa folosesti ata dentara, trebuie sa si stii cum sa o faci corect. Cel mai bine este sa mergi la dentist, care iti va explica ce inseamna un periaj corect al dintilor sau folosirea atei dentare.

Daca vrei dinti albi, cel mai bine e sa renunti la fumat. In genere, fumatorii au un risc de doua sau trei ori mai mare de a se imbolnavi de parodontoza decat nefumatorii. In plus, in cazul unei infectii, fumatorii nu se recupereaza la fel de bine.

Si bauturile acidulate iti pot cauza neplaceri. Chiar si bauturile acidulate dietetice slabesc smaltul dintilor, din cauza aciditatii ridicate.

Nu uita ca problemele dintilor pot semnala alte probleme de sanatate: afectiunile gingiilor indica faptul ca poti avea diabet, iar persoanele care au parodontoza au risc crescut de a face atac de cord.

Numarul celor care scrasnesc dintii in somn a crescut, in special de cand criza economica a creat mari probleme in toata lumea. Aceasta problema poate duce la tocirea dintilor sau la spargerea lor. Daca incepi sa observi ca incepi sa ai astfel de probleme, ar fi cazul sa vizitezi un specialist in managementul stresului.

Daca ti-ai facut unele lucrari, nu trebuie sa presupui ca vor rezista o viata. Mergi la dentist o data sau de doua ori pe an si inlocuieste lucrarile vechi.

Tratamentul de albire a dintilor, desi are un efect uimitor asupra aspectului general, nu poate fi facut mai mult de odata sau de doua ori pe an. Daca faci tratamentul mai des, poti distruge smaltul dintilor si, astfel, le cresti inutil sensibilitatea.

Nu uita ca pentru sanatatea dintilor este importanta o dieta bogata in calciu si vitamina D - oasele sanatoase inseamna si dinti sanatosi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#dinti albi, #tratament albire dinti , #sanatate