Cum poti sa scapi de durerile de ceafa

Marti, 02 Martie 2010, ora 08:46
74215 citiri
Cum poti sa scapi de durerile de ceafa
Foto: care2.com

Lucrul in fata calculatorului pentru multe ore, fara pauza, poate avea repercursiuni asupra intregului organism. Ai observat ca dupa o zi tensionata la birou, atat articulatiile cat si ceafa te dor, amortelile nu iti dau pace si ochii iti lacrimeaza.

Pentru evitarea acestor neplaceri, ia-ti cateva masuri preventive pentru a putea lucra nestingherit, fara nici o durere. Astfel, daca monitorul sau laptopul sunt asezate mai jos sau deasupra nivelului privirii, durerile de ceafa devin o problema majora, informeaza care2.com.

Apar astfel si durerile de omoplati, umeri dar si migrenele puternice care nu iti dau pace. La nivelul cefei, ligamentele si tendoanele vor fi solicitate suplimentar si astfel vor aparea durerile care nu dispar nici dupa un masaj relaxant.

"Pozitia in fata calculatorului este foarte importanta si pentru coloana, care va fi solicitata suplimentar, daca stai intreaga zi in fata calculatorului", a spus medicul american Lynn Millar. Poti scapa de neplaceri daca iti aranjezi biroul intr-un mod in care te simti confortabil, iar musculatura nu se solicita in nici un fel.

Scaunul de birou va fi adaptat la o inaltime corespunzatoare. Mai mult, o pozitie corporala normala este aceea in care umerii sunt drepti, la fel si coloana vertebrala, iar calculatorul va fi asezat la nivelul privirii, nu mai sus si nici mai jos.

Evita sa asezi monitorul intr-un colt, pentru ca astfel intregul corp va fi orientat in acea directie. Orice fortare a gatului sau pozitie necorespunzatoare va avea drept repercursiuni durerile de ceafa, coloana si tensiuni in zona cervicala.

Actele de pe birou, cu care lucrezi intreaga zi, vor fi si ele asezate la o inaltime corespunzatoare. La fel si telefonul, pe care il vei aseza langa monitor, pentru a nu face niciun efort suplimentar atunci cand vorbesti un timp indelungat la el. Millar recomanda asezarea telefonului in partea stanga, pentru dreptaci. Astfel, vei evita aceeasi pozitie un timp indelungat, iar bratul si degetele au si ele nevoie de odihna dupa o ora de tastat.

Odata aranjat biroul, este foarte important sa acorzi atentie fiecarei neplaceri resimtite. Astfel, daca simti cea mai mica durere in zona cefei, poate ca este timpul sa iei o pauza. Fa cateva exercitii pentru tendoane, lasand capul pe spate si apoi barbia in piept. Poti incerca si mici rotiri ale capului, dar toate aceste miscari se executa lent pentru ca altfel pot aparea ametelile.

Cateva miscari ale umerilor sunt si ele recomandate in fiecare ora. Adu umerii in fata si in spate, atat cat poti, fara sa te grabesti si ramai cateva secunde in acea pozitie. Poti incerca si miscarile circulare de umeri, avand capul drept si privirea in fata. Zonele omoplatilor si cefei vor fi complet relaxate, daca poti face aceste simple exercitii timp de cinci minute in fiecare ora.

Nu uita ca o camera aerisita este cea mai buna metoda de realxare si detensionare la birou. In timpul pauzei de exercitii, respira adanc, fara sa te grabesti, avand umerii drepti, relaxati si privirea inainte.

Daca resimti dureri acute de ceafa, incearca sa iti adaptezi chiar si pozitia de somn. Renunta la perna si incearca sa dormi mai mult pe spate, pentru ca gatul si umerii sa fie drepti.

Durerile de ceafa dispar chiar dupa prima zi in care ti-ai aranjat biroul intr-un mod corespunzator, care sa nu iti solicite umerii, ceafa si omoplatii. Mai mult, daca adopti si o pozitie corespunzatoare in timpul somnului si nu uiti de exercitiile din timpul zilei, neplacerile dispar imediat. Daca totusi resimti durere in zona cefei mai mult de doua saptamani, vizita la medic devine obligatorie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dureri ceafa calculator, #lucru calculator sanatate, #exercitii durere ceafa , #sanatate