Cum putem scapa de respiratia urat mirositoare?

Sambata, 06 Septembrie 2008, ora 18:29
12812 citiri
Cum putem scapa de respiratia urat mirositoare?

Mai mult de 90 milioane de persoane sufera de respiratie urat mirositoare, iar in cele mai multe cazuri aceasta este generata de gingii si limba.

Cu toate ca pot exista cateva exceptii, in majoritatea cazurilor, respiratia urat mirositoare, denumita si halena, isi are originea in cavitatea bucala, fiind cauzata de bacteriile care descompun produsele alimentare greu de digerat, precum si de degradarea acestora.

Sunt insa si cazuri cand mirosul poate fi provocat de o boala cum ar fi diabetul sau de o problema a sinusurilor, a faringelui, a plamanilor sau a stomacului.

Ca urmare, primul pas pentru rezolvarea problemelor legate de respiratia urat mirositoare este efectuarea unui consult medical pentru a va asigura ca nu exista nici o problema de sistem care sa contribuie la aceasta stare.

Exista si o serie de alti factori care pot cauza halena: tutunul, alcoolul, apa de gura cu continut de alcool, usturoiul, ceapa, mancarea condimentata, foamea si gura uscata. Toate acestea sunt factori secundari, pe langa vinovatul principal - bacteriile din cavitatea bucala.

Ce se poate face pentru a elimina respiratia urat mirositoare?

Daca este evident ca vinovate sunt bacteriile, prima linie de aparare este constituita din metodele de reducere a acestora. De aceea, daca aveti respiratie urat mirositoare, trebuie sa solicitati un consult stomatologic complet, care include un consult parodontal.

Daca va pastrati cavitatea bucala cat mai curata posibil, faceti un pas inainte in eliminarea bacteriilor. De fapt, acest proces de curatare poate fi considerat o "dezinfectie a intregii cavitati bucale", cu accent pe toate zonele in care pot exista bacterii. Aceasta "dezinfectie" include un periaj atent, utilizarea corecta a atei dentare, clatirea gurii si curatarea limbii.

De asemenea, este foarte important sa pastrati o igiena orala adecvata, care implica, spre exemplu, periajul dintilor si utilizarea atei dentare de cel putin doua ori pe zi.

Pentru a modera mirosul, curatati limba cu periuta de dinti sau cu periuta de limba, un instrument de plastic care indeparteaza bacteriile care se acumuleaza pe limba. Consumul de guma de mestecat fara zahar poate ajuta de asemenea la controlul respiratiei urat mirositoare.

Tratamente menite sa solutioneze pe termen scurt aceasta problema

Mestecati patrunjel, ne sfatuiesc specialistii. Cateva frunze pe zi pot imbunatati simtitor respiratia. Desi calitatile sale pe termen lung nu sunt demonstrate, se stie ca patrunjelul are proprietati antibacteriene, asa ca poate fi folosit cu incredere, macar ca o solutie de "prim ajutor".

Fisticul este un alt aliment-minune, deoarece are proprietati antiseptice si poate scadea aciditatea din cavitatea bucala. Un studiu a demonstrat ca mestecarea de fistic scade cantitatea de bacterii din cavitatea bucala, ceea ce ar putea duce si la ameliorarea mirosului neplacut.

Apa de gura, recunoscuta pentru calitatea de a distruge bacteriile, este una dintre ele mai uzuale metode de a scapa de respiratia urata. Se pare ca cea mai buna solutie nu e cea din comert, ci un amestec lichid pe baza de clor si zinc.

Un alt ajutor de nadejde este iaurtul cu bacterii vii, care distrug bacteriile din gura, vinovate de producerea mirosului neplacut.

Tratamentele naturiste, destul de eficiente

Bicarbonatul de sodiu este o alta arma de nadejde, acesta reusind sa scada semnificativ nivelul aciditatii din gura. Un studiu de acum cativa ani arata ca periajul cu o pasta de dinti care contine 20 la suta bicarbonat de sodiu reduce respiratia urat mirositoare pentru circa trei ore.

Specialistii recomanda si uleiul de menta. Urmeaza semintele de chimen, recunoscute din vremuri stravechi drept antibacteriene. Desi efectul lor nu este la fel de notabil ca al mentei, se poate spune ca sunt un ajutor de nadejde pentru improspatarea respiratiei.

Capsulele cu ulei din seminte de patrunjel si ulei de floarea-soarelui sunt o varianta naturista concentrata, careia nu i s-au demonstrat inca toate calitatile.

Guma de magnolie, recunoscuta pana acum pentru tratarea greturilor, a indigestiei si a durerilor menstruale, poate fi folosita cu succes si pentru improspatarea respiratiei.

Extractele din scoarta de magnolie au fost folosite eficient pe cativa pacienti care sufereau de infectii ale cavitatii bucale.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#respiratie, #urat, #mirositoare, #halena, #prevenire, #combatere , #sanatate