Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa ameliorezi simptomele sindromului premenstrual

Duminica, 17 Octombrie 2010, ora 16:15
4404 citiri
Cum sa ameliorezi simptomele sindromului premenstrual
Pinkseptember

Sindromul premenstrual poate sa apara oricand intre pubertate si menopauza, iar simptomele se pot inrautati odata cu inaintrea in varsta sau din cauza unor schimbari hormonale mari, cum ar fi cele cauzate de nastere, pierderea unei sarcini, avort.

De asemenea, si schimbarea metodei de contraceptie poate fi o cauza a inrautatirii simptomelor. Potrivit Institutului National de Sanatate, 75% dintre femeile care au menstruatie se confrunta cu simptome ale sindromului premenstrual, iar 10% au parte de o forma severa a acestuia, care le impiedica in indeplinirea activitatilor cotidiene.

Simptomele acestui sindrom, printre care se numara balonari, crampe, ameteli, oboseala, pot fi insa ameliorate cu ajutorul unor vitamine si plante, dupa cum arata aolhealth.com.

1. Uleiurile de coada soricelului si de coacaz-negru

Aceste doua tipuri de ulei reprezinta o sursa naturala de acid gama-linoleic, un acid gras care are proprietati antiinflamatoare. Cele doua merg insa mai bine in combinatie cu vitamina B6 si magneziu. Cere sfatul unui medic pentru a sti cantitatile potrivite.

2. Magneziu

Acesta poate imbunatati starea de spirit (se stie ca un alt simptom deranjant al sindromului premenstrual este acela care implica schimbari bruste de dispozitie si destul de nejustificate) si poate ajuta in privinta retentiei de lichide.

Unul dintre studiile care au dus la aceste concluzii a aratat ca 360 de miligrame de magneziu, luate de trei ori pe zi, au imbunatatit semnificativ starile negative de spirit asociate cu acest sindrom, la pacientele testate.

3. Vitamina B6

Multe femei pot avea un continut mai mic de vitamina B6 decat cel necesar organismului, din cauza stresului. Iar acesta joaca un rol important in ameliorarea simptomelor premenstruale, cercetarile aratand ca o cantitate de pana la 100 de miligrame pe zi ajuta.

4. Calciu

Aproximativ 1 - 1,2 grame de calciu pe zi amelioreaza durerile, limiteaza retentia de lichide si ajuta la atentuarea starilor de indispozitie. Daca nu vrei suplimente, il poti gasi in diverse alimente care sunt surse bogate in calciu, cum ar fi lactatele, legumele cu frunze verzi, sardinele, semintele de susan si dovleac.

5. Vitamina D

Un studiu recent releva faptul ca femeile au un risc cu 40% mai mic de a avea simptome ale acestui sindrom daca au cantitatile necesare de vitamina D in organism (si calciu).

Iar specialistii considera ca cei mai multi dintre oameni nu au doze suficiente. De aceea, o varianta ar fi suplimentele - luate in functie de recomandarea medicului -, iar alta ar fi grija de a te expune razelor solare aproximativ 10-15 minute in fiecare zi.

6. Chasteberry

Extractul de fructe chasteberry (agnus-castus) a fost folosit de acum mai bine de 2.500 de ani in Egipt, Grecia si Italia pentru beneficiile pe care le are in dereglarile hormonale si in sindromul premenstrual, acesta fiind cunoscut si ca stimulent al libidoului. In prezent este foarte des utilizat in Germania si se gaseste si in Romania.

Dincolo de toate acestea, este bine de stiut ca si alimentatia influenteaza simptomele acestui sindrom. Mai exact, cafeaua, alcoolul si zaharul fac rau, in timp ce fructele, legumele, cerealele integralele, nucile, semintele si pestele ajuta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sindrom premenstrual, #simptome sindrom premenstrual, #remedii sindrom premenstrual, #ameliorare sindrom premenstrual , #sanatate