Cum sa mananci mai putin, dar sa te simti satisfacut

Duminica, 01 Noiembrie 2009, ora 13:06
4674 citiri
Cum sa mananci mai putin, dar sa te simti satisfacut
Foto: Arhiva

Sa recunoastem. Vrem sa slabim, insa am dori, in acelasi timp, sa nu fim nevoiti sa mancam mai putin. Au apus vremurile in care oameni erau nevoiti sa alerge si sa vaneze hrana, acum vezi mancare oriunde te uiti si poftesti, insa uneori trebuie sa ne abtinem. Asa ca daca doresti sa mananci mai putin, insa sa nu te infometezi, citeste in continuare ce trebuie sa faci.

Include grasimi bune in alimentatia ta, te sfatuieste International Business Times. Alegand produse care contin grasimi bune te vei simti satul mai mult timp si vei avea mai multa energie. Recomandate sunt ouale, nucile si uleiul de peste pentru ca au omega3. Uleiul de nuca de cocos, avocado sau uleiul de masline sunt alte alimente bune pentru sanatatea ta si care te vor tine departe de mancare mai mult timp.

Nu uita de puterea proteinelor! Consumand multe proteine te vei satura mai repede si vei ramane asa mai mult timp. De exemplu, iti incepi ziua consumand la micul dejun cereale, fulgi de ovaz, fructe si iaurt? Este bine, insa intr-o ora o sa iti fie foame din nou. Ca sa scapi de aceasta senzatie, adauga micului dejun si un ou fiert, o sa rezisti mai mult. Daca pentru pranz ti-ai pregatit un sandvis sau o salata, adauga putin peste, pui sau un ou fiert. Efectul va dura mai mult.

Opteaza pentru alimentele organice, deoarece acestea contin cu 60% mai multe minerale si antoxidanti decat produsele normale. Sentimentul de a te simti satul nu tine de cantitatea alimentelor, ci de valoarea nutritionala a acestora. De aceea, daca consumi un pachet de prajituri, nu trebuie sa te simti neaparat satul.

Multi experti in sanatate considera ouale ca fiind un aliment minune, un aliment complet. Ouale ecologice contin omega 3, substanta foarte importanta pentru organism.

Bea suficienta apa. Organismul iti va "spune" ca este deshidratat doar in momentul in care nu mai rezista. Avand in vedere ca deshidratarea poate afecta functia mentala, impiedicandu-te sa te concentrezi, bea cat mai multa apa. De asemenea, apa te ajuta sa te simti satul.

Gustarile sanatoase sunt fructele cu coaja lemnoasa. Acestea sunt foarte gustoase. Nucile si semintele pot fi foarte usor mancate chiar si la birou.

Atunci cand mananci, mesteca incet. Stiai ca oamenii care mananca repede au tendinta de a manca prea mult la fiecare masa si prezinta un risc marit de a avea probleme cu greutatea? Incearca sa mesteci cat mai mult timp fiecare bucata de mancare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mancare sanatoasa kilograme, #sfaturi viata sanatoasa , #sanatate
Comentarii
K
kcakckckat multttttttt a la ziare com
rank 1