Cum sa previi problemele de vedere

Vineri, 18 Martie 2011, ora 18:37
3639 citiri
Cum sa previi problemele de vedere

Din ce in ce mai multa lume are probleme de vedere din cauza obiceiurilor cotidiene, precum privitul indelungat la televizor sau la ecranul calculatorului. Din nefericire, nu ne putem debarasa prea usor de aceste lucruri, caci sunt o parte importanta din viata noastra.

Pentru a evita problemele oculare, iti poti schimba modul in care lucrezi sau citesti. De exemplu, atunci cand de citit ceva, ai grija sa stai langa o sursa naturala de lumina, pentru ca cea artificiala iti va obosi ochii. MujerActual te sfatuieste ca este bine sa nu citesti lucruri scrise cu litere foarte mici si sa faci pauze din cand in cand, pentru a-ti odihni ochii. In timpul pauzei, priveste spre un punct mai indepartat si incearca sa nu te concentrezi prea mult. Poti, deasemenea, sa tii ochii inchisi.

Trebuie sa ai grija atunci cand stai in fata ecranului sa fii situat la un unghi de 45 grade fata de acesta, si niciodata ceea ce citesti sa nu fie mai sus decat nivelul ochilor. Evita reflexiile luminii in ecran si nu privi dintr-o parte, ai grija sa ai obiectul atentiei in fata ta.

Poti face si un exercitiu simplu, ce consta in 5 minute de clipire lenta. Inchide si deschide ochii de 5-10 ori, respirand profund in acelasi timp. Astfel, te vei simti mult mai relaxat.

Nu petrece foarte mult timp in fata televizorului. Daca ai o ora libera petrece-o in parc, unde ochii vor beneficia de lumina naturala a soarelui.

Murdaria este un alt factor care imbolnaveste ochii si poate duce la probleme de vedere. Evita sa duci mana la ochi in timpul zilei, caci pe palme se strang o multime de bacterii, oricat de des te-ai spala. Seara este bine sa iti clatesti ochii cu un ceai din plante cu efect antiinflamatoriu si anti-bacterian. Foarte bun este musetelul pentru vindecarea conjunctivitei si a urciorului.

O alimentatie variata si bogata in vitaminele A, B, C si F, dar si in minerale precum zinc, te ajuta foarte mult sa ai o vedere sanatoasa, mai ales daca eviti toxinele, alcoolul si tutunul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#vedere, #vedere sanatoasa, #ochi sanatosi, #probleme de vedere, #conjunctivita, #ochi calculator , #sanatate