Cum sa te protejezi de raceala

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 16:45
4437 citiri
Cum sa te protejezi de raceala

Odata cu sosirea timpului rece, sistemul imunitar este aliatul tau cel mai bun in lupta impotriva racelii. O mentalitate pozitiva, o alimentatie adecvata si o protectie fata de frig sunt elemente cheie in alungarea racelii.

Se stie ca iarna microbii se raspandesc mai repede, iar predispozitia spre a te imbolnavi este mai mare. Femme Actuelle va da cateva sfaturi pentru a nu va imbolnavi in aceasta iarna.

1. Un regim alimentar echilibrat

O alimentatie sanatoasa, variata si echilibrata este esentiala pentru mentinerea sistemului imunitar la nivel normal. In timpul sezonului de iarna, oferta de fructe si legume este limitata, dar exista astfel de alimente la dispozitia tuturor.

Iarna este bine sa mancati morcovi, praz, cartofi, varza. Nu ezitati nici sa mancati supe de legume. La capitolul fructe este bine sa mancati portocale, clementine, mere si kiwi.

2. Un somn linistit

Pentru a te simti bine ar trebui sa dormi suficient. Este important sa ai un program regulat de somn. Du-te la culcare in fiecare noapte la aceeasi ora si evita sa fii lenes chiar si duminica. O cana de ceai sau lapte cald inainte de culcare, te vor ajuta sa ai un somn linistit.

3. Imbracati-va bine

Este important sa te imbraci mai bine iarna si mai ales sa ai gatul mereu acoperit. De asemenea, este foarte important sa nu supraincalzesti locul unde iti petreci timpul, mai ales la locul de munca. In dormitor, 18 grade C sunt suficiente pentru un somn odihnitor.

4. Respectati regulile de igiena

Pentru a evita contractarea unui virus, trebuie sa iti speli mainile inainte de masa sau atunci cand ai un contact cu obiecte comune. Dupa un stranut, arunca servetul la gunoi si nu il refolosi. In fond, regulile de igiena nu sunt valabile doar in sezonul gripei.

5. Faceti miscare

Activitatile fizice regulate intaresc sistemul imunitar si au si avantajul de a combate stresul. Daca nu aveti timp pentru a merge la sala de sport, puteti efectua execitii acasa sau sa mergeti pe o mica distanta pe jos.

6. Protejati-va pielea

Vremea rece iti usuca pielea. Nu trebuie insa sa abuzezi cu cremele pentru a preveni uscarea pielii. Aplica o crema pe fata si maini dimineata si seara.

7. Vaccinati-va

Cei care au un sistem imunitar slabit ar trebui sa fie vaccinati impotriva gripei. Persoanele cu varsta de peste 65 de ani sunt cele mai predispuse la a raci, asa ca trebuie cu atat mai mult sa se vaccineze.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#tine raceala departe, #sfaturi raceala iarna , #sanatate