Cum sa-ti pastrezi energia pe durata intregii zile

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 20:41
8612 citiri
Cum sa-ti pastrezi energia pe durata intregii zile
Foto: avonconnects.co

Desi nu exista o solutie care sa te scape de responsabilitatile si obligatiile zilnice, sunt insa cateva metode prin care poti ramane plin de energie pe durata intregii zile, dezvoltandu-ti astfel obiceiuri sanatoase, care sa aiba un impact puternic asupra bunastarii tale.

In acest sens, iti sunt recomandate cateva sfaturi prin care sa te trezesti plin de energie, dar si sa iti mentii aceasta stare, indiferent de activitatile intreprinse, potrivit Pop Sugar.

Dimineata

Trezeste-te imediat ce suna alarma

Amanarea alarmei face ca trezitul sa devina si mai dificil, fiindu-ti astfel afectata energia pe durata intregii zile. Daca te poti trezi fara ajutorul unui ceas desteptator, te vei simti plin de energie, dar, daca ai nevoie insa de o alarma pentru a te da jos din pat, incearca sa faci asta imediat ce aceasta suna, fara a o amana.

Hidrateaza-te

Consumul de apa de la prima ora a diminetii iti ajuta organismul sa-si foloseasca intreg potentialul pe durata zilei.

Tine un pahar cu apa langa pat si bea-l imediat ce te trezesti.

Serveste micul dejun corect

Un mic dejun satisfacator ofera organismului energia si nutrientii de care are nevoie pentru o dimineata grozava. Potrivit nutritionistului Melissa Costello, este indicata alegerea alimentelor care reprezinta un amestec de carbohidrati, proteine si grasimi sanatoase.

Fa exercitii fizice

Sa-ti incepi ziua prin efectuarea unor exercitii fizice reprezinta cea mai buna metoda de a te energiza inainte de a merge la birou.

Mai mult decat atat, in timpul acestor exercitii este probabil sa arzi foarte multe calorii.

Daca insa nu esti o persoana matinala, acest lucru nu reprezinta o problema caci in orice moment al zilei ai alege sa faci aceste exerciti, ele vor avea tot un efect benefic asupra organismului tau.

Dupa-amiaza

Bucura-te de gurile de aer proaspat

Ia o gura de aer proaspat si fa o plimbare in timpul pauzei de la birou. Cand te vei reintoarce la munca, te vei bucura de o noua perspectiva si vei avea si mai multa energie.

Ce alimente sunt bune pentru sanatatea mintala

Bea ceai verde

Desi este tentat sa bei inca o cafea la amiaza, incearca sa alegi ceaiul verde. Acesta va oferi organismului tau un impuls, aducand nenumarate beneficii suplimentare, fiind putin probabil ca somnul sa-ti fie afectat.

Fa-ti curat pe masa de lucru

Cand biroul tau arata ca o zona de razboi, acest lucru te poate face sa te simti stresat si obosit.

Rezerva-ti cateva minute zilnice pentru a face ordine, ca sa nu te simti coplesit mai tarziu. Un mediu de lucru zen te va face sa te simti conectat si productiv.

Incearca gustari energizante

Desi gustarile de la tonomat sunt tentante, este recomandat ca la indemana sa ramana cele sanatoase, pentru a preveni poftele nesanatoase.

Seara

Nu consuma alcool inainte de culcare

Dupa o zi lunga, cateva pahare de vin sau un cocteil ar putea sa para modalitatea perfecta de a te relaxa, insa alcoolul iti poate perturba somnul si te poate face sa te simti epuizat dimineata.

Daca te confrunti cu lipsa de energie, este indicat sa nu consumi alcool inainte de culcare.

Renunta la electronice

Daca-ti tii aparatele electronice deschise toata noaptea, acest lucru iti poate afecta somnul, dar si comportamentul tau din dimineata urmatoare.

Inainte de somn, nu folosi laptopul, ci mai degraba citeste o carte. Desi nu pare o schimbare radicala, rezultatele vor fi substantiale.

Baga-te in pat devreme

Un somn de calitate reprezinta cea mai buna cale de a-ti asigura plinul de energie pentru ziua urmatoare.

Asculta-ti corpul, mergi la somn mai devreme si asigura-te ca dormi cel putin sapte ore pe noapte, pentru a te trezi plin de energie.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#sfaturi energie intreaga zi, #pastrarea energie intreaga zi, #obiceiuri sanatoase pastrare energie , #sanatate
Comentarii
Poza Pierrot
Pierrot
rank 3
Esti stupid,si acum 50 de ani erau aceleasi sfaturi.