Cum si ce sa mananci pentru a face economii

Sambata, 12 Septembrie 2009, ora 10:25
1767 citiri
Cum si ce sa mananci pentru a face economii
Foto: Arhiva

Cu preturile ridicate din ziua de azi, mai ales cel al gazelor, toata lumea incearca sa faca economii. Nu trebuie insa sa-ti supui corpul unor riscuri majore, evitand alimentele sanatoase.

Consumul alimentelor sanatoase nu iti va goli de tot portofelul daca vei tine cont de urmatoarele sfaturi.

Atunci cand mergi la cumparaturi fa o lista astfel incat sa nu uiti ceva si sa fie nevoie sa te intorci, te sfatuieste Eco Salon. Daca vei lua tot ce trebuie vei economisi combustibil, adica bani.

Ai obiceiul de a manca shacks-uri? Atunci fa-ti singur acasa propriile snacks-uri din nuci, seminte, cereale, fructe uscate sau pur si simplu fructe si legume proaspete. Sunt mult mai sanatoase si mai ieftine decat cele de pe piata.

Poti face economii foarte mari daca vei cumpara un filtru pentru apa de la robinet si nu vei mai cumpara apa imbuteliata. Ai foarte mare grija sa achizitionezi unul de la un magazin special, nu de la o vanzatoare de la colt de strada. In mod contrar, risti ca filtrul sa fie doar de forma.

Cumpara produse locale. De obicei acestea sunt mult mai proaspete si mai ieftine, pentru ca le cumperi direct de la sursa.

Nu mai cumpara mancare la munca, ia de acasa. In acest mod esti sigur ca mancarea este sanatoasa, pentru ca este gatita de tine sau de cineva din familia ta. In plus vei economisi ceva banuti.

Cumpara un pui intreg si apoi taie-l in mai multe parti. Este mult mai ieftin decat daca ai cumpara separat pieptul, aripile sau copanele.

Opteaza pentru orezul brun in locul cutiilor mixte, acestea sunt adesea incarcate cu sodiu.

Cand mergi la cumparaturi alege un hipermarket in locul magazinelor mici. Preturile sunt mult mai mici pentru ca se negocieaza in cantitati mari.

Daca stai la curte, amenajeaza un colt din curte in care sa iti faci o mica gradina de zarzavaturi. Rosiile sau plantele aromatice pot fi cultivate foarte usor si nu necesita foarte multa atentie.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#sfaturi alimentatie sanatoasa, #organism sanatos mancare, #buget mancare sanatoasa , #sanatate