Cum tratam cearcanele?

Duminica, 08 Februarie 2009, ora 09:11
14673 citiri
Cum tratam cearcanele?

Oboseala excesiva, lipsa somnului, fumul de tigara sau o anumita afectiune sunt cateva din cauzele care pot provoca cercanele. Aspectul lor nu este deloc estetic asa ca foarte multe femei vor sa scape de cearcane.

Daca cearcanele apar de la obosala, oricat ar parea de banal, cea mai buna solutie este sa dormiti. Insa, puteti incerca si cateva tratamente naturiste, de exemplu, sa aplicati pe pleoape felii de castravete sau pliculete racite de ceai.

Totodata, puteti pune comprese reci cu infuzie din petale de trandafir. O lingura de petale uscate la 100 ml apa. Se folosesc trandafirii de dulceata.

Sunt bune si compresele reci cu infuzie de flori de tei. Se pun alternativ, comprese reci si calde. Se incepe cu compresele calde si se termina cu cele reci.

Puteti folosi de asemenea si uleiuri esentiale care se pot aplica in jurul ochilor individual sau in diferite amestecuri (obligatoriu in ulei de baza). Aplicati numai in jurul ochilor, nu pe pleoape.

Un alt tratament pentru ochii obositi, umflati, se bazeaza pe zer. Aplicati pe ochi comprese inmuiate in zer rece, de la frigider, pana cand simtiti ca s-au incalzit. Schimbati-le cu altele noi si repetati acest procedeu de cate ori aveti nevoie pentru a va relaxa ochii. Clatiti-va apoi ochii cu apa calduta si incheiati tot cu apa rece.

Pentru multi dintre noi, parintii, bunicii si strabunicii sunt de vina. Asta pentru ca cearcanele se transmit genetic. Mai precis pigmentul inchis al pielii de sub ochi si gradul de transparenta a pielii.

In cazul asta va poate ajuta fondul de ten sau corectarea pielii cu ajutorul laserului. Gena cearcanelor nu s-a descoperit inca.

Totusi, dincolo de aspectul lor inestetic, cearcanele pot ascunde o alta afectiune, avand o sumedenie de cauze, nu numai lipsa odihnei.

Astfel, cearcanele albastre anunta o circulatie proasta, cele rosii - un temperament sangvin, pe cand cele violet - ca trebuie acordata atentie inimii. Cearcanele cenusii anunta tulburari ginecologice, iar cele care bat inspre negru "vorbesc" despre o proasta functionare a intestinului.

De cele mai multe ori, cearcanele de culoare maronie sunt ereditare. Persoanele predispuse la incercanare trebuie sa evite fumatul si expunerea la soare, fara a folosi creme de protectie, pentru ca acesti doi factori accentueaza efectul inestetic al hiperpigmentatiei din jurul ochilor.

Cearcanele pot fi provocate si de sarcina, avand in vedere ca in aceasta perioada secretia de hormon melanostimulator creste.

Este bine sa verificati la medic nivelul hormonilor din sange si sa va faceti un set complet de analize fiindca cearcanele se pot datora unei boli care va deregleaza organismul fara sa se manifeste si altfel.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#cearcane tratament comprese, #cearcane ereditare, #cearcane oboseala boala , #sanatate