Danone nu mai sustine ca Activia si Actimel fac bine sanatatii

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 16:10
17877 citiri
Danone nu mai sustine ca Activia si Actimel fac bine sanatatii

Grupul Danone, cel mai are producator de iaurt din lume, a anuntat ca renunta la recunoasterea efectelor benefice asupra sanatatii a doua dintre produsele sale: Activia si Actimel, prezente si pe piata romaneasca.

In raportul trimestrial privind veniturile, gigantul francez a precizat ca a retras de la Autoritatea europeana pentru securitatea alimentelor (EFSA) solicitarea prin care incerca sa obtina recunoasterea oficiala a presupuselor efecte benefice asupra sanatatii, anunta Business Week.

Pana acum, campaniile de promovare ale celor doua produse erau bazate pe afirmatii potrivit carora Activia usureaza digestia si Actimel mareste imunitatea organismului. Danone isi motiveaza decizia prin "lipsa de claritate si vizibilitate in ceea ce priveste aplicarea reglementarilor europene" din domeniu.

In februarie 2010, EDSA a decis ca afirmatiile Danone, potrivit carora un ingredient denumit Immunofortis, prezent in produsele destinate copiilor, contribuie la intarirea sistemului imunitar nu sunt sustinute stiintific.

Actiunile Danone au scazut cu peste 1% pe bursa din Paris dupa acest anunt, in ciuda faptului ca grupul a anuntat o crestere a veniturilor in primul trimestru de 8,3%, pana la 3,9 miliarde euro.

Producatorul de iaurt a raportat cea mai rapida crestere a vanzarilor, in primele luni ale acestui an. Pana la 31 martie, vanzarile au crescut cu 8,3 la suta pana la 3,98 miliarde de euro, de la 3,67 miliarde de euro anul trecut.

Drept la replica Danone

Danone sustine in continuare ca Activia si Actimel au efecte benefice asupra sanatatii.

Cazul publicitatii din SUA a avut ca obiect claritatea mesajelor comunicate in reclame; dupa o analiza exhaustiva realizata impreuna cu autoritatile, Danone a fost de acord sa ajusteze comunicarea astfel incat sa fie mai clar faptul ca beneficiile pe care le promova in legatura cu Activia erau confirmate pentru trei portii de produs pe zi.

Iaurturile Activia sunt consumate de peste 30 de ani si in peste 70 de tari din intreaga lume.

Puteti verifica pe Internet faptul ca in Statele Unite comunicarea Activia continua cu mentionarea beneficiilor produsului, conform reglementarilor in vigoare in aceasta regiune.

M.M.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Danone Activia Actimel, #Activia sanatate, #Actimel imunitate , #sanatate