Darurile Pruncului Iisus: aur, smirna si tamaie, daruri pentru sanatate

Miercuri, 26 Decembrie 2012, ora 09:33
13965 citiri
Darurile Pruncului Iisus: aur, smirna si tamaie, daruri pentru sanatate

Din povestile biblice aflam, printre altele ca cei Trei Magi de la Rasarit au pornit la drum calauziti de o stea indata ce au aflat de nasterea Fiului lui Dumnezeu si i-au dus in dar cadouri scumpe, aur, smirna si tamaie, care au nu numai o semnificatie biblica, ci sunt si o adevarata bogatie de remedii naturiste, folosite de foarte mult timp pentru tratarea diferitor afectiuni.

Daca, intr-adevar, unul dintre daruri a fost aurul, metalul pretios, cercetarile moderne au demonstrat beneficiile terapeutice ale acestuia aratand ca terapia cu aur da rezultate foarte bune in caz de artrita reumatoida.

Au fost vremuri cand bolnavilor de reumatism li s-a injectat aur lichefiat in muschi si, in sapte din zece cazuri, au fost rezultate bune. S-a procedat la fel si in caz de spondiloza si poliartrita, dar operatiunea fiind una extrem de dureroasa, astazi se foloseste tot mai rar.

S-a constatat de asemenea ca aurul nu numai ca te imbogateste si te face mai frumos, ci te face si destept. Astfel, persoanele care beau "apa de aur" sunt sanatoase, traiesc mai mult si au o gandire mai limpede.

Smirna, inca unul din darurile aduse pruncului Iisus, se prezinta ca si tamaia, sub forma de granule mici, galben inchis, cu o aroma deosebita si inconfundabila si proprietati terapeutice de exceptie.

Ca tratament naturist, smirna se foloseste sub forma de infuzie, tinctura ori fumigatii impotriva gripei, guturaiului si bronsitei, in stari de oboseala intelectuala si astenie, in caz de indigestie si balonare.

Se recomanda ca smirna pentru uz intern sa fie procurata de la plafar ori magazinele de produse naturiste sis a scrie pe pachet ca se recomanda in uz intern.

Cu infuzie mai concentrata de smirna se pot face frectii la maini si la picioare, in caz de circulatie periferica deficitara. Fumigatiile se recomanda in caz de agitatie psihica, dureri puternice de cap, nas infundat, sinuzita, in pragul unui atac de panica sau crize de nervi, raceala puternica.

Tamaia este o rasina pe care arborele Boswellia, originar din Africa si Orientul Mijlociu, o secreta pentru a-si vindeca ranile din scoarta. Se pare ca tamaia, folosita ca remediu de peste 5.000 de ani, poate ajuta si la reducerea tumorilor intracraniene, daca e sa dam crezare rezultatelor unor studii realizate de cercetatorii din mai multe tari ale lumii.

Studii recente au demonstrat ca tamaia este eficienta in tratamentul colitei ulceroase, in boala Crohn, cat si in afectiuni respiratorii si articulare.

Sa avem sanatate!

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#aur tamaie proprietati terapeutice, #daruri Iisus proprietati terapeutice , #sanatate