De ce refuzam sa facem sex?

Duminica, 18 Mai 2008, ora 22:27
18180 citiri
De ce refuzam sa facem sex?

Sexul este unul dintre ingredientele importante intr-o relatie si ori de cate ori refuzam sa facem sex, acest lucru ii afecteaza, inconstient, pe ambii parteneri. Desi, in general, femeile sunt acelea care refuza sa faca sex, in ultimul timp, si barbatii se confrunta cu aceasta problema.

Stresul, kilogramele in plus, certurile si antidepresivele sunt numai cateva dintre cauzele pentru care femeile nu simt dorinta de a face sex.

In momentul in care esti stresat, corpul emana hormonul stresului, care afecteaza nivelul de testosteron, hormonul raspunzator cu libidoul.

In general, femeile produc mai putin testosteron decat barbatii, ceea ce inseamna ca isi pierd interesul asupra sexului mult mai repede.

Exista momente in care absolut orice femeie este dezamagita de felul in care arata, dar daca nu te simti confortabil in pielea ta, nu faci decat sa iti blochezi toate instinctele si sa nu mai ai nicio reactie la atingerile partenerului.

Sexul te face sa te simti bine, dar asta presupune ca si tu sa te simti bine cu tine, asa ca daca nu te simti confortabil in pielea ta, gaseste o metoda prin care sa ajungi la greutatea dorita.

In general, femeile refuza sa mai faca sex cu partenerul lor atunci cand sunt suparate sau dezamagite.

Incearca sa nu mergi la culcare nervoasa, pentru ca, de cele mai multe ori, o partida de sex poate fi cheia rezolvarii situatiilor conflictuale din cadrul unui cuplu.

O alta cauza a scaderii libidoului este utilizarea antidepresivelor, intrucat majoritatea contin o substanta chimica care actioneaza asupra placerii sexuale.

In aceasta situatie trebuie sa ii comunici medicului care ti-a prescris tratamentul efectele negative pe care le are asupra ta, iar el iti poate prescrie un alt tratament sau sugera alternative.

Replica "am o migrena" a fost deja "adjudecata" sotiilor, dar ea e folosita si de barbati.

Expertii sustin ca exista o crestere evidenta a cazurilor in care dispare pasiunea sotilor fata de consoarte, o parte dintre motive fiind oboseala, depresiile usoare, certurile cu partenera sau stresul cauzat de slujba.

Consilierii maritali spun ca mai mult de 40% dintre pacientii de sex masculin recunosc ca, desi pot face sex, nu vor.

"Este o problema serioasa si actuala, acum zece ani, nu existau asemenea plangeri. Problema nu este ca acesti barbati nu mai vor sa faca sex cu sotiile lor, ci ca nu mai vor sa faca sex deloc", sustine profesorul Michael King, de la University College Medical School din Londra. El crede ca depresia ar putea fi problema.

"Barbatii aflati intre 30 si 50 de ani sunt mai supusi depresiei. Una dintre explicatii ar fi ca barbatii vorbesc mai greu despre problemele lor si isi exprima emotiile mai putin decat femeile", spune acesta.

"Programul prelungit de lucru streseaza foarte mult, iar stresul se acumuleaza. Asta inseamna ca, in final, oamenii nu se mai pot deconecta de la problemele zilnice", a afirmat si Gary Cooper, presedintele Asociatiei Britanice de Psihoterapie.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#sex, #Femei, #refuz, #barbati , #sanatate