Depinde numai de tine sa ai o zi buna!

Duminica, 18 Martie 2012, ora 14:52
4413 citiri
Depinde numai de tine sa ai o zi buna!

Despre ziua de luni se spune ca este atat de nesuferita, ca nici iarba nu creste, nici bani nu se dau. Depinde insa numai de tine ca toate zilele saptamanii, deci si cea de luni, sa fie intotdeauna bune.

Pentru asta insa, obisnuieste-te sa te culci la ora fixa si ai grija sa dormi sapte, opt ore, atat cat este necesar unui adult ca sa fie odihnit si sa aiba randament in activitatea pe care o desfasoara peste zi. In timpul somnului, organismul intreg se odihneste. Ritmul respirator si cardiac incetineste, se produce o relaxare musculara, temperatura organismului coboara cam cu 0,5 grade Celsius, iar functiile secretorii sunt mai putin active.

Dimineata, trezeste-te in asa fel incat sa nu intri in criza de timp si sa poti face, relaxat si fara graba tot ce e de facut. Ridica jaluzelele, draperiile sau storurile daca ai obiceiul sa le tragi seara, la culcare, si lasa lumina sa patrunda, in voie, in camera.

Nu pierde cele cateva minute cat te bucuri de lumina soarelui si fa cateva exercitii usoare de inviorare. Miscarea creste nivelul energiei pe timpul zilei si seara te ajuta sa adormi mai usor.

Nu sari peste masa de dimineata. Nu fa si tu greseala pe care o fac milioane de oameni sarind, din inconstienta si necunoastere, peste cea mai importanta masa a zilei. Micul dejun poate fi pregatit, fara probleme, de cu seara si dimineata, numai incalzit. Alimentele care contin fibre sunt cele mai indicate pentru un mic dejun sanatos.

Pregateste-ti, de asemenea, un pahar cu suc de citrice, facut de tine, pentru ca numai acesta este natural si plin de vitamine si minerale. Renunta la produsele de patiserie care sunt pline de grasime si zahar si obisnuieste-te sa-ti prepari singur mancarea. Cu siguranta, o vei face cu drag si deosebita grija.

Peste zi, nu abuza de cafea, ceai verde ori bauturi energizante sau racoritoare dulci. E drept ca, pe moment, fac bine, energizeaza si dau chef de munca si de viata dar, indata ce le dispare efectul, cer alte doze si asta nu e bine, creaza dependenta.

Fa in asa fel incat, intotdeauna sa ai in preajma ta un bidon cu apa minerala din care sa bei cate un pahar numai la nevoie. Apa minerala invioreaza aproape instantaneu. Bauta permanent, constipa si baloneaza dar, la nevoie, e un adevarat elixir datator de viata si energie datorita mineralelor din compozitia sa.

La birou, acorda-ti singur cate un moment de relaxare daca simti ca deja oboseala incepe sa-si faca aparitia. Iesi din birou, fa o scurta plimbare, macar urca si coboara niste scari, stai in fata unei ferestre deschise si respira profund sau, stand pe scaun, fa un masaj al palmelor, intinde picioarele cat poti de mult, misca degetele. Ai grija de tine, menajeaza-te cat poti cand simti ca este cazul, fa ce trebuie ca sa-ti revii in forma, nu astepta sa-ti spuna seful ce sa faci, pentru ca n-o va face niciodata.

Dupa orele de program, daca vremea si distanta permit, intoarce-te acasa pe jos. O plimbare, inainte de a intra in casa, poate fi oricand binevenita.

Sa avem sanatate!

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#somn odinnitor, #suc de citrice, #miscare in aer liber , #sanatate
Comentarii
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
Re_Zon ! Io, pentru Siguranţă, iau O Opţiune Dimineaţa ...:)):)):))