Depresia tinerilor tatici se transmite la copil

Luni, 12 Mai 2008, ora 18:24
1371 citiri
Depresia tinerilor tatici se transmite la copil

Tatii care au copii de noua luni, sau chiar mai mici, sunt de doua ori mai stresati decat alti tineri de varsta lor. Aceasta stare se transmite copilului, afectandu-l in mod direct, anunta USA Today care citeaza un studiu al specialistilor americani.

Medicii au analizat comportamentul tinerilor tatici si au ajuns la concluzia ca ei se acomodeaza foarte greu cu noua calitate a lor. Astfel, barbatii refuza sa citeasca povesti copiilor, iar unii micuti lasati in grija lor stiu doar sa gangureasca putin pana la varsta de doi ani.

Potrivit studiului, 10% din tatii analizati au fost diagnosticati ca fiind depresivi. Procentul este dublu comparativ cu tinerii de varsta lor care nu au nici un copil.

"A fi parinte este foarte stresant, iar multi adulti nu rezista foarte bine. In acelasi timp, oricat de stresanta ar fi misiunea de parinte este si placuta", este de parere psihologul James Paulson.

El spune ca depresia apare din cauza grijilor financiare, epuizarea fizica, lipsa de somn si schimbarea relatiei cu sotia.

Un alt studiu al cercetatorilor britanici legat tot de acest lucru, a aratat ca starea tatalui influenteaza copilul pana la varsta de sapte ani chiar. Pe langa faptul ca cei mici au un vocabular saracacios, la varsta de sapte ani au un comportament ostil si sunt neascultatori.

Si cercetatorii americani si cei britanici sunt de parere ca starea parintelui in primii ani de viata influenteaza in mod direct comportamentul ulterior al acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Postul este una dintre cele mai vechi practici din lume. La finalul Postului Paștelui este recomandat însă postul negru. Asta înseamnă să nu se consume mâncare toată ziua. Doar apa fiind...
#sanatate, #Tata, #parinte, #depresie, #nou nascut , #sanatate