Dieta mediteraneana poate preveni cancerul

Miercuri, 02 Iulie 2008, ora 14:22
3332 citiri
Dieta mediteraneana poate preveni cancerul

Adoptarea unei diete de tip mediteranean poate reduce riscul de aparitie a cancerului cu peste 20%.

Cercetatorii de la Universitatea Harvard au studiat timp de opt ani predispozitia la cancer a peste 26.000 de persoane din Grecia, ajungand la concluzia ca cei care urmau o dieta bogata in fructe si legume si saraca in carne rosie si lactate prezinta un risc de imbolnavire mult mai mic, informeaza The Independent, in editia online.

Potrivit cercetarorilor, cea mai buna "reteta" pentru prevenirea cancerului cuprinde renuntarea la fumat, exercitiile fizice si evitarea carnii si a grasimilor saturate, in favoarea fructelor si legumelor.

"Persoanele care vor sa reduca riscul de aparitie a cancerului ar trebui sa manance mai multe cereale integrale, fructe si legume si sa renunte, pe cat posibil, la carnea rosie, sare si la mancarurile foarte bogate in calorii", a spus Rachel Thompson, manager al Fundatiei pentru Studierea Cancerului.

Si folosirea in hrana zilnica a uleiului de masline reprezinta un plus excelent impotriva imbolnavirii cu cancer.

Grupe alimentare recomandate: fructe, legume, produse din cereale (inclusiv paine integrala), grasimi monosaturate (ulei de masline), peste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ai probleme cu tiroida? Evită aceste legume
Ai probleme cu tiroida? Evită aceste legume
Tiroida este glanda care se află la gât și are rolul de a produse hormonii T3 și T4 care ajută la buna funcționare a organismului. Iodul din alimentație este folosit de tiroidă pentru...
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
În stilul caracteristic, cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu a avut o postare pe rețelele sociale în care amintește de medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria...
#dieta, #mediteraneana, #reduce, #risc, #imbolnavire, #cancer, #legume, #fructe, #cereale , #sanatate