Dispozitive ajutatoare utilizate in posturarea pacientilor cu afectiuni neurologice

Luni, 28 Martie 2016, ora 09:00
8129 citiri
Dispozitive ajutatoare utilizate in posturarea pacientilor cu afectiuni neurologice

Copiii si adolescentii cu deficiente neurologice nu pot evolua favorabil, daca nu facem tot ceea ce este posibil pentru a-i invata sa aiba incredere in fortele proprii. In multe situatii insa, corpul lor fizic este incapabil sa-si asume anumite atitudini posturale, pe perioade mai mari de timp.

Pentru reabilitarea acestor pacienti, exista o diversitate de metode ce se aplica, dar si dispozitive medicale concepute special pentru acest scop, ce au inclusa atat functie statica cat si functie dinamica.

Dispozitivele ajutatoare de posturare pe care ORTOTECH, ca furnizor de dispozitive medicale, le are in portofoliu sprijina recuperarea in parapareza, paraplegie, tetrapareza, tetraplegie, boli demielinizante (scleroza multipla, scleroza laterala), diferite forme de paralizie cerebrala infantila, mielomeningocel, leziuni ale maduvei spinarii.

ORTOTECH lucreaza in permanenta cu profesionisti din domeniul sanatatii pentru a aduce pe piata din Romania produse special concepute ce se adapteza cerintelor posturale cele mai exigente. Gama de produse include scaune de pozitionare, cadre verticalizatoare statice si dinamice, aparate multifunctionale cat si fotolii rulante manuale cu caracteristici speciale.

Toate aceste dispozitive medicale pot fi personalizate, prin utilizarea de accesorii suplimentare, in mod specific pentru fiecare pacient.

Cel mai mare avantaj al utilizarii dispozitivelor de posturare in ortostatism (verticalizatoare) este stimularea dezvoltarii psihomotorii si imbunatatirea conditiei psihice.

Acest tip de dispozitiv medical are o influenta semnificativa asupra dezvoltarii corecte a muschilor, articulatiilor si a sistemului osos. Mai mult, are un impact pozitiv asupra dezvoltarii echilibrului si imbunatatirii coordonarii.

Postura in ortostatism obtinuta prin pozitionarea pacientului in cadre speciale (verticalizatoare) poate fi utilizata atat pentru servirea mesei cat si in timpul altor activitati educative, recreative sau de recuperare.

Noul verticalizator SMART™ este un cadru vertical usor, simplu de utilizat, care are in mod convenabil o tava mare si role care pot fi blocate, ca echipament standard. Constructia din lemn de calitate superioara si otel, precum si optiunile de dimensionare si de ajustare ale acestui verticalizator ofera multe beneficii atat pentru utilizator cat si pentru apartinator. Toate reglajele se pot efectua rapid cu o cheie imbus, iar tava se pliaza in jos pentru o depozitare compacta.

Sistemul UPRIGHT PRO asigura postura corecta in dispozitiv datorita centurilor de la nivelul pelvin si de la piept. Forma speciala si modul de fixare a centurii pelviene ajuta sa se adopte pozitia corecta, in ortostatism.

Acum, verticalizatorul SMART™ este disponibil in 8 dimensiuni. Astfel, alegerea dimensiunilor este perfect adaptata la nevoile pacientului. Acesta este raspunsul ORTOTECH pentru nevoile pacientilor.

Daca avem in vedere dispozitivul Cat II Invento™, configuratia corecta face posibil ca pacientul sa stea fie in decubit ventral, fie in decubit dorsal. Cu siguranta, posturarea in ortostatism este adecvata, fiind avantajoasa pentru copii si extrem de benefica pentru dezvoltarea lor.

Cu ajutorul sistemului hidraulic, unghiul de inclinare si alinierea acestui dispozitiv se pot schimba. Mai mult decat atat, se poate schimba cu usurinta pozitia unui copil din culcat in pozitia ortostatism.

In ceea ce privesc sistemele de suport lateral si centurile, acestea protejeaza copiii si, in plus, le ofera posibilitatea de a servi masa, de a se distra si invata in picioare.

Dispozitivul Cat II Invento™ este creat din materiale ecologice si sigure intr-o gama variata de culori, cu optiuni pentru tapiterie impermeabila si accesorii variate.

Fotoliile rulante manuale adaptabile pentru copiii cu nevoi speciale ce au mobilitate limitata ofera un mod convenabil si conditii de siguranta pentru a calatori, fara restrictiile unui scaun cu rotile mare sau greu. Acestea sunt mai flexibile decat fotoliile rulante obisnuite, sistemul de pelote asigura o buna fixarea a pacientului, sunt pliabile, reglabile si usor de transportat.

ORTOTECH ofera o gama larga de carucioare pentru copii si adolescenti cu nevoi speciale, de calitate superioara, cu accesorii variate.

Mai multe informatii despre fiecare cat si despre gama completa de dispozitive medicale se pot obtine pe pagina de Facebook, accesand site-ul www.ortotech.ro sau apeland numerele de telefon ale societatii ORTOTECH:

  • Bucuresti: 021.3260355 Mobil: 0745.17.29.29
  • Iasi: 0232.311010 Mobil: 0742.10.10.59
  • Constanta: 0241.619718 Mobil: 0748.88.99.92
  • Ploiesti: 0244.520474 Mobil: 0742.10.08.63
  • Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
    CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
    Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
    De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
    De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
    În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
    #verticalizator medical, #dispozitive ajutor posturare, #fotoliu rulant manaul, #scaun rotile manual , #sanatate