Efectele alcoolului asupra creierului

Luni, 30 August 2010, ora 12:10
55476 citiri
Efectele alcoolului asupra creierului
Foto: Buzzle

Toata ziua auzim ca alcoolul dauneaza grav sanatatii si ca ar fi bine sa incercam sa il consumam in cantitati moderate. In primul rand trebuie sa afli cat de daunator este alcoolul pentru sanatatea ta si cum iti afecteaza acesta creierul.

Efectele alcoolului asupra creierului iti pot pune viata in pericol si sunt foarte severe.

Din pacate, cei mai multi oameni sunt constienti de efectele nocive si negative ale consumului de alcool, dar cu toate acestea continua sa bea.

Exista mai multe motive pentru care oamenii consuma alcool in mod excesiv, insa acestea trebuie sa fie constiente si de pericolul la care se supus.

Alcoolul afecteaza aproape toate organele majore ale corpului. Atunci cand o persoana consuma alcool, acesta se amesteca direct in fluxul sanguin, care afecteaza sistemul nervos central. Acest lucru poate fi periculos pentru o persoana care consuma o cantitate mare de alcool intr-o perioada scurta de timp.

Atunci cand vrei sa consumi mult alcool, mai bine te-ai intreba cum te va afecta acest gest. Efectele alcoolului difera de la o persoana la alta si variaza in functie de cantitatea si timpul in care este consumata aceasta, aminteste Buzzle.

Alcoolul afecteaza cortexul cerebral, sistemul limbic, cerebel, hipotalamusul, hipofiza si maduva spinarii. Atunci cand consumi mult alcool vor fi afectate si alte parti ale corpului, deoarece creierul este responsabil pentru numeroase functii ale organismului.

Efectele alcoolului asupra creierului pe termen scurt

Efectele alcoolului asupra creierului pe termen scurt apar imediat si nu dureaza mult timp. Printre acestea se numara: reactii mai lente, vedere incetosata, o gandire mai lenta, pierderea simturilor, excitare, sentiment de calm, somnolenta si ameteli.

Risc crescut de atac cerebral timp de o ora dupa ce ai consumat alcool

Efectele alcoolului asupra creierului pe termen lung

Printre efectele alcoolului asupra creierului pe termen lung se numara pierderile de memorie, lacunele de memorie, sindromul Wernicke-Korsakoff (termen medical folosit cand amnezia se asociaza tulburarilor de mers si miscarilor anormale ale globilor oculari), scaderea performantelor sexuale, cresterea tensiunii arteriale, insomnie, halucinatii si scaderea activitatii cerebrale.

In afara de cele mentionate mai sus, alte efecte ale alcoolului asupra creierului includ efectele asupra hipotalamusului si asupra glandei pituitare in secretia de hormoni.

Pe de alta parte, consumul de alcool poate afecta negativ cresterea si creierul faptului si poate duce la un retard mintal. Astfel, femeile insarcinate nu ar trebui sa consume alcool si chiar sa se opreasca inainte de a ramane gravide.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#efecte consum alcool, #consum alcool efecte organism , #sanatate