Evita chelia prin tratamente naturiste

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 11:10
28153 citiri
Evita chelia prin tratamente naturiste
Foto: impactlab.com

Caderea brusca a parului doar in anumite zone, atat la femeie cat si la barbat, formeaza chelia, un semn al inaintarii in varsta si functionarii improprii a organismului.

Apare de regula la barbati, in partea din fata a scalpului si este ereditara. La femei insa firul de par se subtiaza si cade doar in zone restranse, in crestet, informeaza natural-homeremedies.com.

Firele de par sunt formate din cuticule, keratina, invelisuri exterioare dispuse in cinci sau sase straturi si melamina, care ii determina culoarea.

Formarea unor zone poroase sub forma unor gauri in structura sa determina deteriorarea acestuia. Proteina firului de par, keratina, nu mai poate fi produsa si astfel se formeaza chelia.

Caderea parului este normala, dar atunci cand se produce brusc si in cantitati mari, sanatatea lui este grav afectata, iar tratamentele devin necesare.

Principala cauza a aparitiei cheliei, uneori la o varsta frageda, este alimentatia necorespunzatoare. Persoanele care au carente de acid folic, vitamina B9 care contribuie la formarea celuleor santoase, sunt cele mai predispuse.

Alte cauze ale aparitiei cheliei sunt imbatranirea, schimbarile hormonale, factorii genetici, circulatia deficitara a sangelui de la nivelul scalpului, matreata excesiva sau stresul.

Remedii naturiste

Emblica officinalis, planta originara din India, cunoscuta sub numele de amla, este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C. Fructele ei contin minerale, proteine si carbohidrati.

Este un antioxidant puternic si neutralizeaza radicalii liberi si astfel se incetineste procesul de imbatranire al organismului. Uleiul de amla, care poate fi gasit la noi in magazinele naturiste, este considerat un tonic perfect pentru parul deteriorat si subtiat.

Amesteca ulei de amla cu sucul unei lamai si vei obtine o masca de par eficienta, care trateaza caderea in exces a parului si implicit evitarea cheliei.

Dupa spalarea obisnuita a scalpului, aplica masca naturista obtinuta si asteapta cateva minute sa isi faca efectul. Clateste parul cu apa calduta si repeta tratamentul de doua ori pe saptamana.

O cana de suc de spanac si laptuci, consumata zilnic, previne caderea parului, prin continutul ridicat de fier. Masca zilnica de par cu lamaie si ulei de nuca de cocos este si ea un tratament eficient impotriva caderii parului.

Sucul de coriandru, aplicat pe parul umed si curat pe scapa si el de chelia inestetica, iar laptele nucii de cocos este un bun remediu naturist pentru parul lipsit de vigoare si subtiat.

Amesteca seminte de tei cu piper negru in putina apa si spala zilnic parul cu amestecul obtinut. Firul de par va fi hranit in profunzime, iar caderile masive vor fi drastic reduse.

Poti incerca uleiul de ricin, aplicat zilnic pe parul umed. Va face minuni pentru firul tau sensibil si subtire.

Inainte de baia de seara, aplica pe parul uscat o masca obtinuta din ulei de masline incalzit, scortisoara pudra si miere. Asteapta 15 minute pentru a-si face efectul, dupa care te poti spala in mod obisnuit.

Pentru stimularea cresterii parului, prepara o masca regerenatoare din lapte, sofran si lemn dulce. Aplica pe parul curat, iar firul de par va fi hranit in profunzime.

Tratamentele naturiste pentru prevenirea caderii masive de par si implicit a cheliei sunt eficiente daca sunt dublate de o alimentatie bogata in fier si vitamina C.

Nici un tratament nu face minuni pentru organismul tau daca nu il hranesti corespunzator si nu ii oferi necesarul zilnic de minerale, proteine si vitamine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#caderea parului tratament, #chelie tratament naturist , #sanatate