Excesul de laxative duce la constipatie

Joi, 07 August 2008, ora 08:30
9758 citiri
Excesul de laxative duce la constipatie

Laxativele si diureticele administrate in exces, pe perioade mari de timp, duc la aparitia constipatiei. Aceste substante scad nivelul potasiului, element cu rol major in contractia fibrei musculare netede, care provoaca purgatia.

Constipatia habituala este influentata major de doi factori: alimentatia moderna, dezechilibrata si sedentarismul. Instalarea acestui simptom suparator poate fi asociata cu alte probleme medicale, precum insuficienta tiroidiana sau leziuni neurologice, informeaza Gandul.

Insa folosirea laxativelor trebuie sa fie controlata cu atentie, pentru ca acestea duc la randul lor la constipatie.

"Cele mai periculoase laxative sunt pe baza de fenolftaleina, dar si ceaiul de crusin si medicamentele naturiste. Ceaiul poate produce leziuni degenerative ale terminatiilor nervoase din peretele colonului si uneori depunere de pigment gri-negru in anumite tipuri de celule ale acestui intestin", explica prof. Doctor Alexandru Oproiu.

Pentru stimularea digestiei, cele mai bune sunt taratele, zarzavaturile si fructele. Pacientul trebuie sa aiba in vedere eliminarea alimentatiei grase si rafinate care scade contractiile muschilor intestinali, oricat de rezistent ar fi organismul.

Se recomanda varza pregatita sub orice forma, fasolea verde, conopida, brocoli si dovleceii drept alimentele cele mai bune pentru stimularea muschilor intestinului. Insa cea mai eficienta metoda de accelerare a procesului digestiei este administrarea zilnica a 15-20 grame de tarate de grau.

Lovitură pentru naționala Argentinei. Anunțul făcut de Lionel Messi
Lovitură pentru naționala Argentinei. Anunțul făcut de Lionel Messi
Jucătorul echipei Inter Miami, Lionel Messi, s-a accidentat în meciul cu Nashville, din manşa secundă a optimilor Ligii Campionilor Concacaf, nu se va putea alătura lotului Argentinei pentru...
Greșeala majoră pe care românii o fac în postul Paștelui. Un preot îndrăgit trage semnalul de alarmă
Greșeala majoră pe care românii o fac în postul Paștelui. Un preot îndrăgit trage semnalul de alarmă
Astăzi începe postul Paștelui, un post considerat dur, care ține mult și are puține dezlegări la pește. Mulți români respectă acest post, dar fac și o greșeală majoră. Părintele...
#laxative, #constipatie, #alimentatie, #sanatate , #sanatate