Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Exercitii de respiratie pentru sanatatea plamanilor

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 07:28
36856 citiri
Exercitii de respiratie pentru sanatatea plamanilor
Foto: videojug.com

Sezonul rece este un moment potrivit pentru realizarea exercitiilor de respiratie pentru intretinerea sanatatii plamanilor. Se realizeaza in dreptul ferestrei deschise, atat cat sa nu simtim disconfort, dimineata, exact cand ne-am trezit.

Persoanele care sufera de astm sau au probleme in respiratie isi vor face o rutina din aceste exercitii pentru ca reprezinta cea mai buna modalitate de a putea respira corect, informeaza buzzle.com.

Pentru incepatori, o sedinta de exercitii nu va depasi cinci minute. Treptat, vei creste numarul seturilor de exercitii, pentru ca, in cateva saptamani, timp de zece minute dimineata sa le ai rezervate pentru gura de oxigen.

Aseaza-te pe podea, intins, cu corpul drept. Inspira atat cat poti, fara sa te fortezi. Mentine respiratia timp de 20 de secunde in timp ce bratele le intinzi deasupra capului, incet. Expira in timp ce asezi bratele pe langa corp si repeta procedeul de patru ori.

Poti trece la urmatorul exercitiu. Inspira in trei reprize, incet, fara sa te grabesti. Ridica pe primul timp bratele la nivelul umerilor, pe al doilea timp deasupra capului, iar ultima inspiratie te va gasi in pozitia corespunzatoare acestui exercitiu.

Pe timpul expiratiei, adu mainile circular in pozitia initiala, pe langa corp. Repeta de zece ori procedeul si, pentru incepatori, cele doua exercitii sunt un bun inceput. Dupa un timp, in care simti ca efortul depus nu este unul suplimentar, poti adauga un alt procedeu.

Din picioare, expira tot aerul din plaman mai intai. Inspira gradual, pana la capacitatea maxima, asezand mainile pe coapse. Retine aerul timp de 20 de secunde, dupa care poti reveni la pozitia initiala.

Aseaza-te din nou pe podea, cu mainile pe langa corp. Aseaza-ti o mana pe abdomen si cealalata in zona pieptului. Inspira profund si asigura-te ca mana asezata in zona abdominala se ridica. Iti vei controla respiratia pana cand vei solicita partea abdominala. Expira si repeta procedeul, de aceasta data retinand aerul timp de sapte secunde.

Dupa ce aceste seturi de exrcitii ti se vor parea usoare, vei fi pregatit sa treci la celalat nivel al dietei tale de intretinere a sanatatii plamanului. Asezat pe podea, cu mainile pe langa corp, elimina tot aerul din plaman. Inspira profund si mentine respiratia timp de doua secunde. Tot atat timp vei avea la dispozitie si pentru expiratie, dar nu te grabi, pentru a nu forta.

Repeta procedeul crescand secundele de retentie si expiratie treptat, pana ajungi la opt timpi. Este un exercitiu greu, dar in faza de avansati, el este ideal pentru cresterea capacitatii pulmonare.

Acesta este un set complet de exercitii pentru mentinerea sanatatii plamanilor tai, indiferent daca esti fumator, ai renuntat la acest viciu sau ai probleme respiratorii. Nu uita ca regularitatea exercitiilor este determinanta pentru eficacictatea lor, deci rezerva-ti cateva minute dimineata pentru plamanii tai.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#exercitii respiratie plaman, #sanatate plaman respiratie, #exercitii respiratie sanatate , #sanatate