Exercitii pentru sanatatea ochiului

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 08:14
9309 citiri
Exercitii pentru sanatatea ochiului
Foto: Myonlinehealtharticles.com

Persoanele care petrec multe ore zilnic in fata calculatorului trebuie sa stie care sunt exercitiile recomandate pentru mentinerea sanatatii ochiului.

Pauzele sunt esentiale in aceste cazuri. Altfel, ochii lacrimeaza, iar muschii din acea zona sunt contractati atat cat sa introduca o tensiune oculara suplimentara, daunatoare sanatatii ochiului, informeaza Myonlinehealtharticles.com.

El este afectat in acelasi mod si daca ne uitam mult timp la televizor sau daca suntem concentrati atunci cand conducem. Gimnastica oculara este cea mai potrivita metoda pentru relaxarea privirii si limpezirea ei.

Pentru o relaxare corespunzatoare, ochii vor lucra in acelasi timp pentru a se sincroniza si pentru ca tensiunea sa dispara ma usor. Primul exercitiu consta in indreptarea privirii in sus, dupa care usor reveniti la pozitia initiala.

Tineti un creion in mana, la distanta de un brat la nivelul privirii. Miscati usor creionul in stanga si in dreapta, fixand un punct undeva pe el. Aduceti creionul inspre nas, atat cat puteti vedea clar, dupa care reluati exercitiul.

Oboseala ochiului se indeparteaza prin exercitii de focusare. Unul dintre ele consta in citirea unui ziar aproape de ochi, dar atat cat imaginea sa nu fie distorsionata.

Timp de 15 secunde, priviti un anume text din ziar. Concentrati-va privirea doar asupra lui. Dupa aceste secunde, focusati un alt obiect aflat la trei metri distanta si mentineti privirea la el timp de 15 secunde.

Pentru oxigenarea oculara si buna circulatie a sangelui din zona ochiului, incercati sa va rotiti privirea, dar nu intr-un ritm alert, pentru a nu se produce ameteli.

Dupa ce ati efectuat un cerc complet, inchideti ochii si incercati in sens invers. Repetati acest exercitiu de trei ori.

Acopera ochiul cu palma, atat cat sa poti vedea in ea. Nu inchide ochiul ci priveste in propria palma in timp ce respiri usor, fara graba, timp de 30 de secunde.

Este cel mai simplu si eficient exercitiu de relaxare a ochilor si el este foarte util pentru lubrifierea oculara si producerea de lacrimi, care joaca rol de igienizare in acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sanatate ochi, #exercitii ochi, #gimnastica oculara , #sanatate