Exista prietenie intre un barbat si o femeie?

Sambata, 23 Februarie 2008, ora 22:37
9273 citiri
Exista prietenie intre un barbat si o femeie?

Daca te pui acum pe ganduri si incepi sa iti numeri adevaratii prieteni si ajungi la concluzia ca cei mai multi sunt de sex masculin? Te surprinde asta? Sau e ceva normal?

"Prietenia inseamna a fi frate si sora, doua suflete ce se ating fara sa se confunde, doua degete ale aceleiasi maini", spunea Victor Hugo.

Ce parere au sotii nostri, iubitii despre asta?

Poate exista cu adevarat prietenie pura intre un barbat si o femeie?; prietenie care sa nu implice nici un sentiment legat de sexualitate? Oare prin natura creatiei noastre adevaratele prietenii se pot lega doar intre persoane de acelasi sex?

In cele mai grele momente ale vietii mele adevaratul sfatuitor a fost un baiat.

Poate coincidenta sau destinul face ca cel mai bun prieten al meu sa fie nascut la doua zile diferenta de mine, sa purtam acelasi nume de familie, desi nu ne leaga nici o legatura de rudenie. Am impartit impreuna aceeasi banca timp de patru ani de zile si cunostiintele mele la teste.

Eu sunt convinsa ca poate exista o prietenie pura intre un barbat si o femeie. Chiar daca la un moment dat distanta ii desparte pe cei doi, sau intervine casatoria unuia, prietenia este un "contract" de lunga durata fara clauze impuse sau exploatare.

De ce un prieten?

De ce o femeie simte nevoia unui astfel de prieten, in ciuda relatiei conjugale care i-a asigurat-o deja un partener?

Un prieten reprezinta, in primul rand, un partener atent, lipsit de suspiciuni, comunicarea cu el fiind nu numai fireasca si fluida, ci si placuta si plina de satisfactii. Daca sotului abia ii scoti cu clestele doua-trei vorbe la micul dejun, cand sta ascuns dupa un ziar, cu un prieten poti sta la taifas despre orice, oricand, sigura ca vei fi inteleasa.

Prietenul ii ofera femeii camaraderie si egalitate, asa cum mai rar gaseste intr-o relatie conjugala. Barbatul care stie sa-si descopere latura feminina reprezinta, pentru femeie, alter-ego-ul ideal. Este ca o oglinda in care te regasesti, cu bune si cu rele, fara teama ca-ti vei supara partenerul.

Nu in ultimul rand, prietenul iti poate oferi opinii si sfaturi eficiente pentru relatia cu partenerul de viata, tocmai pentru ca vede lucrurile din punctul de vedere (atat de specific, atat de diferit) al unui barbat.

Se pare ca psihologia ne dezvaluie motivele pentru care relatia de prietenie dintre un barbat si o femeie are toate sansele de reusita. Nu neg ca exista legaturi de prietenie adevarata intre doua femei, dar de cele mai multe ori acestea stau sub semnul competitiei sau al unor interese mai mari sau mai mici.

Daca faceti parte din categoria binecuvantata a unor prietene adevarate investiti mai departe in acea prietenie pana "cand moartea va va desparti".

Daca va leaga si pe voi ca si pe mine o relatie de amicitie cu cineva de sex masculin va sfatuiesc sa dati atentie si relatiei cu partenerul de viata. Explicati-i ca este o legatura de prietenie, de suflet si nu reprezinta nici un pericol pentru relatia voastra. Incercati in acelasi timp sa construiti si in cuplul vostru o asemena legatura care va fi mai presus de orice, daca este completata cu dragoste si un angajament de incredere pe viata.

Orice va ofera viata, cu bune si rele, nu uitati sa cultivati prietenia, sa o intretineti pentru ca ea va imbogateste sufleteste si va ofera un punct de sprijin.

Si terminand in aceeasi nota cum am inceput citez un anonim care spunea ca: "O prietenie adevarata, este in viata ceea ce este o oaza in pustiu: un colt verde de umbra in infernul fierbinte si galben al nisipului nestatornic."

Cum a fost pedepsit un fotbalist de națională din Iran pentru că a îmbrățișat o femeie VIDEO
Cum a fost pedepsit un fotbalist de națională din Iran pentru că a îmbrățișat o femeie VIDEO
Portarul internaţional Hossein Hosseini a fost suspendat timp de un meci de către Federaţia Iraniană de Fotbal pentru că a luat în braţe o suporteriţă în timpul unui meci din campionat,...
Bărbat diagnosticat cu botulism, după ce a mâncat două conserve de pește. În România nu există tratament pentru această boală
Bărbat diagnosticat cu botulism, după ce a mâncat două conserve de pește. În România nu există tratament pentru această boală
Un bărbat din oraşul prahovean Urlaţi a fost internat în stare gravă cu diagnosticul de botulism, anunță reprezentanții Spitalului Judeţean Ploieşti. El le-a spus medicilor că a mâncat...
#prietenie, #barbat, #femeie , #sanatate