Extract din sofran, posibil tratament impotriva cancerului de san

Luni, 18 August 2008, ora 15:50
4200 citiri
Extract din sofran, posibil tratament impotriva cancerului de san

Curcumina, o substanta activa din sofranul indian, poate ajuta la vindecarea cancerului la san si prostata, prin distrugerea celulelor canceroase, au anuntat cercetatorii americani de la Universitatea Ohio.

Cercetatorii au folosit o combinatie de mirodenii si molecule sintetice, care in testele de laborator a ucis celulele canceroase si a oprit raspandirea acestora. Moleculele sintetice folosite sunt derivate din curcumina, o componenta naturala activa care se gaseste in radacinile sofranului de India.

Cercetarile stiintifice recente arata ca sofranul are multiple caracteristici prin care lupta impotriva bolilor, inclusiv impotriva tumorilor canceroase.

"Dovezi noi demonstreaza felul in care curcumina interactioneaza cu anumite proteine, pentru a genera o activitate impotriva cancerului in interiorul corpului", a precizat James Fuchs, asistent profesor de chimie medicala si farmaceutica la Universitatea din Ohio si cercetator principal in cadrul acestui proiect.

Cercetatorii au testat deja eficacitatea curcuminei impotriva celulelor canceroase. Testele au aratat ca acest compus nu este toxic pentru celulele sanatoase, ci interactioneaza numai cu celulele canceroase.

Ce a făcut James Middleton după ce sora sa, Kate, a dezvăluit că are cancer FOTO
Ce a făcut James Middleton după ce sora sa, Kate, a dezvăluit că are cancer FOTO
Marea Britanie este în stare de şoc după ce prinţesa Kate a dezvăluit că suferă de cancer, deja numeroase persoane salutând curajul foarte popularei soţii a moştenitorului tronului,...
De ce apar pungile sub ochi și cum le tratezi
De ce apar pungile sub ochi și cum le tratezi
Pungile sub ochi strică aspectul general al tenului și îți dau un aspect obosit, îmbătrânit chiar. De ce apar însă și cum poți să scapi de ele? Primul factor pe care trebuie să îl...
#curcumina, #sofran, #cancer, #san, #prostata, #tratament , #sanatate