Feniculul calmeaza tulburarile digestive

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 09:56
13376 citiri
Feniculul calmeaza tulburarile digestive

Feniculul, cunoscut inca din perioada Greciei antice, este o planta cam ciudata, cu flori aurii si frunze precum mararul, care in pamant dezvolta un bulb precum ceapa, iar fructele, niste seminte mici, au un gust dulceag, mentolat si o aroma asemanatoare cu anasonul.

Feniculul are proprietati antiseptice naturale, capacitatea de a absorbi gazele intestinale, este sedativ si antiinflamator, analgezic, antispasmic, dar si expectorant.

Elimina toxinele, este diuretic, calmeaza tusea si este ideal in dieta diabeticilor. Are actiune antifungica, iar frunzele, bogate in fier, calciu si vitamine, scad tensiunea.

In plus, feniculul are capacitatea de a preveni sau calma indigestiile, enterocolitele, colicile nou-nascutilor, balonarile, dar si constipatia, digestia lenta si indigestia.

Cea mai populara forma de utilizare terapeutica a feniculului este ceaiul preparat dintr-o lingurita de fructe la o cana de apa clocotita. Ceaiul de fenicul trateaza tulburarile digestive dar si icterul. Se spune ca, baut cu regularitate, ceaiul de fenicul diminueaza ravagiile facute in organism de consumul excesiv de alcool.

Feniculul se recomanda in curele de slabire. Ajuta la eliminarea toxinelor din corp si prevenirea retentiei de apa in organism, datorita efectului sau diuretic. In plus, intensifica procesele metabolice reducand mult din pofta de mancare prea mare.

Baut la menopauza, ceaiul de fenicul le ajuta pe femei sa-si pastreze oasele puternice, pielea elastica si parul matasos sis a suporte mai usor neplacerile perioadei.

La fenicul toata planta este comestibila. Este des folosit cu succes in gastronomia traditionala din Iran, India, dar si in Grecia si Italia. Bulbul de fenicul se taie precum ceapa si este foarte gustos in salate, fiind crocant, dulce si zemos. Bulbul poate fi calit, fiert si copt.

Este nelipsit din procesul de preparare al muraturilor, otetului si al painii aromate si, alaturi de alte legume, drept garnitura la carne, peste si fructe de mare.

Feniculul este o excelenta sursa de fibre, carbohidrati sanatosi, minerale si vitamine. O suta de grame de planta contine necesarul zilnic de vitamina A si circa 7% din necesarul de vitamine din grupul B. Feniculul este o sursa bogata de vitamina C, dar si de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, zinc si seleniu.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fenicul sanatate, #fenicul calitati, #fenicul ceai, #fenicul condiment , #sanatate