Fii in forma O noua metoda de infrumusetare: Plasmolifting - ce este si cum functioneaza

Joi, 25 Decembrie 2014, ora 19:58
8434 citiri
Fii in forma O noua metoda de infrumusetare: Plasmolifting - ce este si cum functioneaza
Foto: Rubas

Plasmolifting este o metoda de injectare a plasmei trombocitare in tesuturile umane (PRP technology), inventata si aplicata pentru prima data de cercetatorii rusi R.R. Ahmerov si R.F. Zarudii.

Mai exact, este o metoda naturala de intinerire si modelare a proceselor de regenerare a tesuturilor. Actiunea sa se bazeaza pe efectul regenerator al plasmei trombocitare, care se injecteaza in zonele afectate. Utilizarea plasmei bogate in trombocite in prezent este una dintre putinele posibilitati de dirijare a cicatrizarii ranilor, precum si de prevenire a infectarii fara administrarea substantelor medicamentoase, explica pentru Ziare.com Artemisia Nicolau Gorea, consultant anti-aging si fondatoarea Boutique Medical Spa.

La inceput plasmoliftingul a fost elaborat pentru aplicare in chirurgia maxilo-faciala, pentru perfectionarea proceselor de regenerare si a tratamentului starilor atrofice ale tesuturilor moi. Dar apoi gama utilizarii metodei s-a extins semnificativ.

Printre ariile in care plasmoliftingul isi arata deja eficienta se numara medicina estetica (in procedure antiaging, tratamentul acneei si complicatiile acesteia), tricologia, stomatologia (umplerea spatiului dupa extractia dentara, implantologia), traumatologia, ortopedia, urologia, ginecologia, dar si alte sfere ale medicinei.

Trebuie spus inca de la inceput ca PlasmoGel in medicina estetica este o metoda minim invaziv, netraumatica si productiv-injectabila de intinerire, care foloseste plasma pacientului pentru pregatirea unui filer natural, care este folosit ulterior la corectarea ridurilor superficiale si profunde, la corectarea conturului facial etc. Cu alte cuvinte, este un mod revolutionar de a folosi propriul corp pentru a ti-l infrumuseta.

Viitorul mijloacelor de infrumusetare si ingrijire. Ce pregatesc inventatorii

Cum functioneaza?

Plasmo-Gel este pregatit din plasma, colectata in prealabil din sangele pacientului, apoi prelucrata termic. Aceasta prelucrare face ca plasma sa ia forma de gel, care apoi este mixat cu plasma imbogatita cu trombocite, fiind produsul care se introduce in tesuturi, in regiunea ridurilor sau a zonelor care necesita corectare.

Acesta activeaza celulele tesuturile, ajutand la intinderea naturala a pielii. Regenerarea tesuturilor prin metoda respectiva duce la un efect mai indelungat, lucru care se detaseaza ca avantaj deosebit al procedurii.

Da rezultate deosebite si este recomandata in cazul imbatranirii si schimbarii premature a structurii pielii (riduri, pielea flasca, semne de fotoimbatranire, pierderea volumului tesuturilor fetei). Efecte deosebite s-au evidentiat si in cazul cicatricelor post-acnee, acest aspect facand din PlasmoGel o solutie pentru problemele oricarei varste.

Procedura in sine este una putin dureroasa, se realizeaza in conditii de perfecta siguranta pentru pacient si nu produce alergii. De asemenea, produsul se elimina din tesuturi, nu permite infectarea si nu este mutagen, iar accesibilitatea sa este ridicata.

Pentru cei interesati de beneficiile acestei proceduri, trebuie mentionat ca in perioada sarcinii sau alaptarii, in cazuri de alergie la anticoagulante (heparina), boli sistemice ale sangelui, infectare acuta sau probleme oncologice aceasta procedura prezinta contraindicatii.

Artemisia Nicolau Gorea, consultant anti-aging si fondatoarea Boutique Medical Spa.

www.boutiquemed.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Fii frumoasa cu Plasmolifting, #metoda infrumusetare Plasmolifting, #interventie estetica Plasmolifting , #sanatate