Gestul care-ti poate salva viata

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 10:20
4097 citiri
Gestul care-ti poate salva viata
Sursa foto: Daily Mail

Masurarea tensiunii arteriale ar trebui sa se faca la ambele brate, pentru ca diferentele dintre valorile acesteia pot semnala riscul de infarct sau de atac vascular, avertizeaza specialistii.

Atunci cand exista diferente mari intre valorile tensiunii la brate exista un risc cu 38% mai mare de infarct, accident vascular cerebral sau probleme cardiovasculare grave, informeaza DailyMail.

Aceasta este concluzia unui studiu recent efectuat de catre specialistii americani de la Scoala Medicala Harvard.

Cum influenteaza alcoolul tensiunea arteriala

In cadrul studiului, la care au participat 3.400 de persoane cu varsta de peste 40 de ani, voluntarilor li s-a masurat tensiunea arteriala la ambele brate. S-au observat mici diferente intre aceste valori, ceea ce, de altfel, este si normal.

Valorile tensiunii sistolice (cea mai mare dintre cele doua masuratori) varia, in medie, cu 5 puncte. Insa, la 10% dintre persoane s-au constatat diferente de 10 puncte sau chiar mai mult in ceea ce priveste valorile tensiunii la ambele brate, ceea ce creste in urmatorii 13 ani probabilitatea de aparitie a unui infarct fatal sau a unui atac cerebral.

O posibila explicatie este ca aceste diferente de tensiune apar din cauza unui cheag de sange care blocheaza o artera care alimenteaza cu sange unul dintre brate.

"Chiar daca o persoana nu are alti factori de risc cardiovascular, diferentele de valoare a tensiunii dintre cele doua brate pot semnala probabilitatea de aparitie a problemelor cardiovasculare in viitor", afirma Thembi Nkala, de la Fundatia Britanica a Inimii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#tensiune arteriala infarct, #verificare tensiune arteriala, #tensiune arteriala sanatate , #sanatate
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Interesnata informatie! Am sa imi masor diseara tensiune la ambele