Gheara-diavolului trateaza reumatismul

Sambata, 12 Martie 2011, ora 11:04
28813 citiri
Gheara-diavolului trateaza reumatismul

Gheara-diavolului este o planta originara din sud-estul Africii si creste pe teren nisipos, la altitudini de 500, 1000 de metri. Numele, ciudat si neobisnuit, i se datoreaza fructului cu aspect spinos, asemanator unor gheare.

Este o planta taratoare, cu radacini tuberoase, foarte puternice, din care ies radacinile secundare.

Tulpina este acoperita cu frunze de culoare verde cu nuante gri din cauza ca sunt acoperite cu perisori fini, care secreta mucilagii. Floarea seamana cu o trompeta, este galbuie cu marginile in nuante de la roz la violet-purpuriu. Infloreste in lunile decembrie-februarie.

Fructul este spinos, incapsulat intr-o coaja lemnoasa, cu doi spini centrali, mari si doua randuri laterale de 12, 16 brate acoperite cu tepi mai lungi decat fructul. De mai bine de o mie de ani, locuitorii din desertul Kalahari folosesc radacina de gheara-diavolului ca remediu pentru tratarea durerilor articulare.

In Europa a fost adusa la inceputul secolului al XIX-lea si folosita in tratarea durerilor reumatice si a alergiilor. In scop terapeutic, se foloseste planta intreaga, cu efecte benefice pentru intregul organism. Datorita compozitiei sale, gheara-dracului are efecte analzecice, spasmolitice, scade febra si este un excelent antioxidant.

Combate, de asemenea, aritmiile cardiace, hipertensiunea arteriala, durerile menstruale si gastrita. Dintre toate proprietatile terapeutice, cea mai recunoscuta este cea contra unor afectiuni reumatice precum artrita, poliartrita reumatoida si artroza.

Tratamentul cu gheara-ursului in impotriva reumatismului cronic si a artritei se face sub forma de injectii sau unguent. Cele mai recente studii demonstreaza ca tratamentul injectabil este cel mai eficient. Serul injectat in incheieturile artritice are efecte benefice imediate.

Solutia injectabila si unguentul din gheara-dracului se gasesc la magazinele de produse naturiste.

Administrata sub forma de comprimate, la 13 persoane, nu si-a facut efectul ca in cazul solutiei injectabile sau unguentului.

Unguentul cu gheara-dracului are efect rapid de calmare a durerilor provocate de artrita. Masajul regulat confera relaxare si o stare de bine.

Sa avem sanatate!

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#gheara diavolului, #gheara dracului, #dureri reumatice, #unguente naturale, #bai de plante , #sanatate